Kritici filmový Mortal Kombat z roku 2021 sice příliš nevychvalovali, ale Warneři se i tak rozhodli dát zelenou dalšímu kolu. Produkce očekávaného druhého dílu začala už minulý rok v létě, pak udeřila stávka herců, kvůli které se muselo natáčení na několik měsíců pozastavit. Herci se před kamery posléze vrátili až loni v listopadu.

A nedávno konečně padla poslední klapka, tudíž pokračování může zamířit do postprodukce. Otázkou nyní je, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme. Server GameReactor se každopádně domnívá, že premiéra by mohla být ještě letos, ale neradi bychom to zakřikli. Ať už to bude jakkoliv, fanoušci se mohou těšit jak na několik nově příchozích, tak i na návrat starých známých tváří. 

Z nováčků uvidíme ve dvojce postavy jako Jade (Tati Gabrielle), Kitana (Adeline Rudolph), Král Jerrod (Desmond Chiam), Královna Sindel (Ana Thu Nguyen), Quan Chi (Damon Herriman), Shao Kahn (Martyn Ford) a samozřejmě i Johnny Cage (Karl Urban), na kterého jsme obzvlášť zvědaví.

Producent Todd Garner také minulý rok odhalil, že v pokračování se objeví i zubatý Baraka, jehož by si měl zahrát CJ. Bloomfield. Producent tehdy také uvedl, že se poučili z chyb předešlého dílu, v rámci čehož pro fanoušky chystají mnohem lepší pokračování. 

Ze starých známých by se do dvojky měli vrátit Hiroyuki Sanada jako Scorpion, Joe Taslim jako Sub-Zero, Jessica McNamee jako Sonya Blade, Tadanobu Asano jako Lord Raiden, Mehcad Brooks jako Jax, Ludi Lin jako Liu Kang, Max Huang jako Kung Lao, Chin Han jako Shang Tsung a i Josh Lawson jako Kano.

O režii druhého dílu Mortal Kombatu se opět postaral Simon McQuoid, pro něhož byla jednička celovečerním debutem. Autorem scénáře se tentokrát stal Jeremy Slater, tvůrce seriálů jako Exorcista (2016), Umbrella Academy (2019) a Moon Knight (2022).