Pokud se vám líbila první řada legendárního seriálu Temný případ (True Detective), přičemž momentálně pátráte po něčem podobném, tak pro vás máme nadějně vypadající tip. FX totiž vydal zcela nový trailer na nadcházející seriálovou krimi jménem Under the Banner of Heaven, na který se můžete podívat výše. Seriál bude vycházet ze stejnojmenné knihy od Jona Krakauera, která vyšla v roce 2005. Příběh se zaměří na detektiva jménem Pyre (Andrew Garfield), který dostane za úkol vyšetřit případ brutální vraždy. Pyre je mimo jiné také členem fundamentalistických mormonů, kteří působí v Utahu, Arizoně a Nevadě. Když však zjistí, že určití členové největší polygamní mormonské církve v USA mohou za vraždou stát, začne svou víru zpochybňovat. 

Slavný novinář Charles Graeber, který působí pro britský deník The Guardian, označil původní předlohu za jednu z deseti nejlepších knih o skutečném zločinu. Samotného Krakauera tak následně označil za mistrovského novináře a vypravěče. Pokud tedy bude nadcházející seriálová adaptace podobných kvalit, tak se rozhodně máme na co těšit. Naděje na prvotřídní kvalitu jsou každopádně reálné, tvůrcem seriálu je totiž oscarový filmař Dustin Lance Black, který v roce 2009 získal Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář za film Milk. Taktéž je tvůrcem seriálu When We Rise, který vyšel v roce 2017. 

I na křesla režisérů usedli talentovaní tvůrci. Patří mezi ně například Isabel Sandoval, která zaznamenala na různých filmových festivalech úspěch se svým snímkem Aparisyon, a David Mackenzie, jenž v roce 2016 zabodoval na festivale v Cannes se svým thrillerem Za každou cenu. Kromě Garfielda se také můžeme těšit na herce jako Daisy Edgar-Jones, Sam Worthington, Denise Gough, Wyatt Russell, Billy Howle, Gil Birmingham, Adelaide Clemens, Rory Culkin, Seth Numrich, Chloe Pirrie, Sandra Seacat a Christopher Heyerdahl.

Přesný datum premiéry zatím neznáme, nicméně seriálu se dočkáme ještě letos.