Po opravdu dlouhém čekání měl minulý pátek konečně v kinech premiéru snímek Morbius, který byl v minulosti především kvůli pandemii koronaviru hned šestkrát odložen. Nyní je však komiksový upír konečně zde. Ovšem k žádnému velkému jásotu zatím nedochází. Morbius totiž zatím sklízí především negativní reakce, přičemž mnozí ho dokonce považují za jednu z nejhorších filmových adaptací Marvel komiksů. Nutno ovšem dodat, že negativně film bombardují především kritici. Diváci jsou k filmu milosrdnější, ale také se nedá říct, že by ho většina z nich vychvalovala do nebes. I přestože se ale Morbius pravděpodobně nezapíše do filmové knihy slávy, jeden důležitý úspěch skutečně zaznamenal. 

A to je úspěch komerční. Po prvním víkendu už totiž snímek vydělal celosvětově 84 milionů dolarů, což znamená, že film již překonal svůj rozpočet, který činil 75 milionů. Domácí box office tak činí 39,1 milionů, mezinárodní zas 44,9. Jistě, filmu se sice po prvním víkendu nevede zas tak dobře, jako se vedlo třeba oběma dílům Venoma, nicméně rozhodně se nedá říct, že by šlo o propadák. I přes negativní recenze se totiž očekává, že lidé budou na Morbia chodit i nadále, tudíž se nabízí otázka, zda to studiu Sony eventuálně otevře vrata pro případné pokračování. To se necháme překvapit, nicméně Sony se netají tím, že by rádo vytvořilo snímek Sinister Six, ve kterém by se dali dohromady známí Spider-Manovi padouši. A Morbius by do ní měl samozřejmě patřit. 

Fanoušci z Morbia rozhodně nejásají, ale jeho počáteční komerční čísla ukazují, že ho diváci úplně nezavrhávají. Úctyhodné je to nejenom kvůli dlouhé řadě odkladů, ale i prvotních negativních reakcí od novinářů a kritiků, kterých se film dočkal několik dní před premiérou. Sony již připravuje další Marvel filmy, patří mezi ně například Kraven the Hunter a Madame Web.

Už jste se na slavného upírského anti-hrdinu byli podívat v kině? Co na něj říkáte?