Po šesti měsících se na český komiksový trh vrací nová komiksové série o oblíbeném superhrdinovi Iron Manovi s názvem Tony Stark – Iron Man. Již v příštím týdnu bude nakladatelství CREW vydávat druhý svazek série s podtitulem Železný starkofág.

V USA se tato nová komiksová řada s anglickým názvem Self-Made Man objevila na začátku roku 2019. Scénář vyšel z mysli amerického komiksového spisovatele Dana Slotta, který za svou kariéru pracoval jak pro DC Comics, tak pro Marvel. Mezi jeho nejznámější práce patří určité sešity ze sérií The Amazing Spider-Man, Arkham Asylum: Living Hell, Silver Surfer či Batman Adventures. Hlavním kreslířem série Self-Made Man je Valerio Schiti (Guardians of the Galaxy).

Druhý svazek s podtitulem Železný starkofág obsahuje sešity číslo 6-11 na jejichž scénáři kromě Slotta pracovali i Jim Zub (Dungeons & Dragons: Legends of Baldur’s Gate) a Jeremy Whitley (My Little Ponny). V něm se na scénu vrací monstrózní robot zvaný Arsenal.

„Arsenal, monstrózní robot, který kdysi dokázal vyřídit všechny Avengery, se vrací v nové podobě – a to přesně ve chvíli, kdy Tony Stark změnil svět svou virtuální realitou zvanou Útěk! Jenže kdo má ve skutečnosti Útěk pod kontrolou? Kdo má pod kontrolou skutečný svět? A kdo má pod kontrolou Iron Mana? Odpovědí na minimálně jednu z těchto otázek je zavilý padouch známý jako Controller. A odpovědi na ty ostatní vás možná překvapí! Iron Man není jenom zbroj. Je to myšlenka, vylíhlá v mozku génia. A když máte realitu, kde myšlenka a existence samotná jedno jsou, kde se představivost Tonyho Starka může oprostit od všech zábran… jaký nový, všemocný, děsivý Iron Man se zde zrodí?! V sázce není nic menšího než realita, kyberprostor a srdce Tonyho Starka!“

Komiksový svazek Tony Stark – Iron Man 2: Železný starkofág s českým překladem od Štěpána Kopřivy se do prodeje dostane v úterý 2. března/marce 2021. V současné chvíli si už komiks můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW.