Bude to už nějakou dobu, co Hasbro začalo vydávat tematické edice pro svou hru o obchodu s nemovitostmi. Monopoly tak začaly vycházet v edicích, které si braly inspiraci v oblíbených popkulturních dílech. Měli jsme tu Monopoly: Cthulhu, čerpající inspiraci z mytologie vytvořené H. P. Lovecraftem, dále také Monopoly: Rick and Morty nebo Monopoly: Legend of Zelda. Hasbro se asi rozhodlo, že vydají svoji již téměř sto let starou hru ve všech možných variacích a jejich nejnovější destinací je svět Robloxu.

Dočkáme se tak Monopoly: Roblox 2022 Edition, které spatří světlo světa díky spolupráci Hasbra, což je asi největší společnost zaměřující se na výrobu hraček, a studia Roblox Corporation, které stojí za vznikem velmi populární hry známé jako Roblox. Na první pohled to možná není znát, ale Roblox za těch posledních několik let opravdu vyletěl nahoru, a dnes ho hraje denně něco kolem 33 milionu hráčů. Navíc studio nedávno vstoupilo na burzu, kde byla hra oceněna na 38 milionů dolarů.

Tato nová edice Monopoly nepřijde se žádnou změnou pravidel. Budou to prostě staré známé Monopoly, akorát místo klasických nemovitostí budete nakupovat známé minihry z Robloxu. Mezi nimi naleznete například Adopt Me!, Royale High a Welcome to Bloxburg. Nejsou to ale pouze nemovitosti, které se mění, jelikož místo domů a hotelů budete pořizovat vývojářské domácí pracovny a vývojářské studiové pracovny. Peníze jsou nahrazeny Robuxy a jako svoji herní figurku si můžete vybrat například Classic Nooba nebo Builderman's Construction Hat.

Je vidět, že vytváření těchto popkulturních verzí Monopoly se Hasbru vyplácí, jelikož minulý rok byl pro tuto hru o obchodu s nemovitostmi tím nejlepším z finančního hlediska vůbec. Monopoly totiž zvládly v roce 2020 vydělat 560 milionů dolarů. Navíc hra samotná se po několika dekádách dočká menší úpravy. Veřejnost mohla minulý měsíc hlasovat o novém znění karet Pokladny, které za tu dobu, co je hra na trhu, zvládly trošičku zestárnout.

Pokud by vás nové Monopoly: Roblox 2022 Edition zaujalo, můžete si ho předobjednat za 19,99 dolarů, což je přibližně 430 Kč. Do obchodů by měla hra dorazit někdy kolem 1. srpna/augusta.