POZOR! Následující článek obsahuje spoilery k první řadě.

Jeden z nejlepších nových seriálů, který je momentálně dostupný na Netflixu, je zcela bezpochyby Modrooký samuraj. Animovaná a krvavá jízda pro dospělé, ve které se míšenka Mizu (Maya Erskine) vydá na cestu nemilosrdné odplaty proti čtyřem bělochům, se dočkala vyloženě nadšeného přijetí. Následující informace tudíž asi nebude příliš překvapující.

Netflix skrze výše uvedené video oznámil, že seriál Modrooký samuraj dostane druhou řadu. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se jí dočkáme, ale pokud bychom byli optimističtí, mohlo by to být třeba už někdy na konci příštího roku. To je ovšem pouhopouhý odhad, je samozřejmě možné, druhá řada dorazí o něco později. Fanoušky ale každopádně může těšit jistota, že příběh smrtící Mizu bude opravdu pokračovat dál. 

Z konce první řady to vypadá, že hrdinčin příběh bude pokračovat v Londýně, v němž se skrývají zbylí dva muži, které se Mizu zavázala zabít. Aby je mohla vypátrat, bude potřebovat pomoc padoucha Abijaha Fowlera (Kenneth Branagh), jehož Mizu sice porazila, ale překvapivě si pro něho smrt ještě nepřišla. Tak uvidíme, čemu všemu bude muset hrdinka v Evropě čelit. A zda se k ní také nepřipojí některé další postavy z řady první.

Co se celkové budoucnosti seriálu týče, tvůrci mají podle všeho v plánu odvyprávět příběh, který by se skládal ze čtyř sezón. Což je vcelku rozumné číslo, musíme akorát doufat, že si všechny nadcházející řady udrží kvalitu té první. 

Showrunnery celého seriálu jsou Amber Noizumi a Michael Green (Blade Runner 2049), kteří v rámci oznámení o druhé řadě poděkovali jak celému štábu, hercům a Netflixu, tak i veškerým fanouškům.

V první řadě jsme dále mohli slyšet hlasy herců jako Randall Park, George Takei, Alain Uy, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Song, Darren Barnet, Christine Ko, Masi Oka, Patrick Gallagher, West Liang a Clyde Kusatsu.