Ve čtvrté části Netflix Geeked Week se objevilo anime, které ne všichni očekávali. Jedná se o military sci-fi franšízu. Zakladatelem série je Yoshiyuki Tomino spolu s animačním studiem Sunrise. První přírůstek nesl název Mobile Suit Gundam a vyšel v roce 1979. Od té doby se rozšířil snad do každého myslitelného média a ne všechny tituly se odehrávaly ve stejné časové linii. Anime bylo jedno z prvních, které nabízelo obsah i pro dospělé diváky. Taktéž přišlo s některými tropy, které se používají dodnes. Například mladý chlapec, který dokáže ovládat nejsilnějšího robota, nebo spojování více mechů v jeden silnější stroj.

Gundam: Hathaway je pokračováním Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack z roku 1988. Film je prvním dílem nadcházející trilogie. To, co Hathaway dělá je, že k filmu vrátil původního tvůrce série Yoshiyuki Tomina. Gundam: Hathaway se odehrává 12 let po událostech Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack. Sleduje Hathawaye Noa a jeho pokusy zastavit stále sílící „Pozemskou Federaci,“ jež je součástí teroristické organizace jménem Mafty. Trailer ukazuje spoustu nezaměnitelné mecha akce a naznačuje i pořádnou porci politiky.

Přečtěte si také: Godzilla: Bod singularity od tvůrců My Hero Academia

Film byl třikrát odložen kvůli pandemii. Trailer však prozradil, že se anime dočkáme 1. července/júla tohoto roku. Zdá se, že Netflix má se značkou ještě větší plány. Právě totiž připravuje hraný film ze světa Gundamů. Režíruje ho Jordan Vogt-Roberts (Kong Ostrov lebek) a scénář napsal Brian K. Vaughan (Y: Poslední z mužů).

Nic z výše zmíněního však není potřeba znát. Trailer slibuje, že film bude dobrou vstupní bránou do univerza Gundamů.