Na třetí filmový díl Sherlocka Holmese s Robertem Downeym Jr., se kterým by se mělo pořád počítat, ještě stále trpělivě čekáme. Guy Ritchie, režisér prvního dílu (2009) a následného pokračování s podtitulem Hra stínů (2011), se však hodlá vrhnout na krapet jinou verzi slavného detektiva. Amazon připravuje seriálovou adaptaci knižní série Mladý Sherlock Holmes, za kterou stojí britský autor Andrew Lane. Jak je už z názvu zřejmé, série se zaměřuje na Sherlocka v době, kdy řešil nejrůznější případy během svých teenagerovských let.

Už dokonce také známé jméno herce, který mladého Sherlocka v seriálu ztvární. Stane se jím Brit Hero Fiennes Tiffin, který si už zahrál v Ritchieho nejnovějším snímku The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Znát ho také můžeme z Harryho Pottera, v němž si v Princi dvojí krve (2009) zahrál Toma Raddla v době, kdy ho v sirotčinci navštíví Brumbál. 

Guy Ritchie se každopádně postará o režii jednotlivých epizod, zároveň také bude vykonávat úlohu výkonného producenta. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Matthew Parkhill, tvůrce seriálů jako Darebák (2013) a Deep State (2018).

Příběh chystaného seriálu by se měl zaměřit na devatenáctiletého Sherlocka, který se zaplete do záhadného případu vraždy na Oxfordské univerzitě, jež zároveň ohrožuje jeho svobodou. Budoucí detektiv se proto vrhne na své první velké vyšetřování, při němž se mu podaří odkrýt celosvětové spiknutí, které navždy změní jeho život.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, dorazit by ale měl na službu Prime Video.

Co se třetího filmového Sherlocka s Robertem Downeym Jr. týče, hercova žena Susan Downey, která byla zároveň producentkou předchozích dvou dílů, před více než rokem uvedla, že třetí film se pro herce stává prioritou. Na nějaké další šťavnaté informace ale od té doby stále čekáme.