Netflix zveřejnil první oficiální trailer k improvizační krimi komedii Murderville, která staví Willa Arnetta do role komického detektiva z oddělení vražd, který si k sobě do týmu zve ty nejlepší z nejlepších – tedy alespoň si to myslí. Šestidílná kriminální komedie představuje volnou adaptaci britské série Murder in Successville (2015), která za svůj originální koncept získala v roce 2018 cenu BAFTA.

„Každý den přináší Terrymu Seattlovi (Arnett) nový případ a nového slavného parťáka,“ zaznívá v upoutávce na parodii detektivní práce, v jejímž čele se se po boku ostříleného vyšetřovatele objeví Conan O'Brien, Marshawn Lynch, Kumail Nanjiani, Annie Murphy, Ken Jeong nebo Sharon Stone. Klíč k vyřešení jednotlivých případů však poněkud nestandardně spočívá v improvizaci. A právě o tu se postará skutečnost, že žádný z těchto slavných herců a komiků nedostal před natáčením do rukou scénář. Všichni se tedy budou muset spolehnout pouze na svůj instinkt a intuici.

Od ohlášení vraždy, přes její vyšetřování, až po určení pachatele – po celou dobu budou celebrity coby dočasní držitelé policejního odznaku v obrovské nejistotě ohledně toho, kam je jejich vedoucí v rámci improvizované hry na kočku a myš zavede. O vtipné okamžiky nebude nouze jak na samotné stanici, tak například u pitevního stolu elitní nemocnice. I kdyby se snad zdálo, že celý případ směřuje do kopru, nakonec budou muset nováčci ukázat prstem na člověka, který by podle nich měl skončit za mřížemi. Podaří se jim na první dobrou na základně získaných indicií chytit vraha?

Na tuto otázku odpoví šestidílná komediální krimi série Murderville již zanedlouho, a sice ve čtvrtek 3. února 2022, kdy přistane na kartě Netflixu. Stejně jako tvůrci britské předlohy, i Krister Johnson sází na tajemství úspěchu, jenž tkví v promyšleném aranžování místa činu, kdy prostředí samo o sobě vyvolává komické situace bez ohledu na to, kdo je zrovna celebrita týdne. O zábavu se mimo jiné postará také dvojice režisérů, jíž tvoří Iain Morris a Brennan Shroff.