Pokud patříte lidi, kteří do morku kostí nenávidí infantilní Mimoně, tak pro vás máme špatnou zprávu. Žluté postavičky tu s námi ještě nějaký ten čas pobudou. Objeví se totiž i ve čtvrtém díle úspěšné animované série Já, padouch, jehož datum premiéry nedávno oznámila studia Illumination a Universal. Již čtvrtý díl k nám má dorazit 23. 7. 2024. Do hlavní role by se měl zas vrátit Steve Carell, který tak opět propůjčí hlas hlavními hrdinovi (a padouchovi) jménem Felonius Gru. Vrátit by se tak měli ještě další známí herci, například Kristen Wiig, Miranda Cosgrove a Steve Coogan. K režii se má vrátit Chris Renaud, jeden z původních tvůrců celé série, který s Pierrem Coffinem vytvořil první a druhý díl. 

Nebude na to však sám, s režií mu má údajně pomoci i Patrik Delage, který se například podílel na tvorbě animáku Zpívej (Sing) z roku 2016. O scénář se postará Mike White, který je zas jedním z tvůrců filmu Škola ro(c)ku, legendární komedie s Jackem Blackem v hlavní roli. Na celý snímek tak bude z producentského křesla opět dohlížet Chris Meledandri, který je zakladatelem studia Illumination. Série zaznamenala ohromný komerční úspěch, z rozpočtu 69 milionů dolarů vydělal první díl až 543 milionů, přičemž dvojce se dokonce podařilo vydělat až 970 milionů. Skutečným jackpotem se ale stal spin-off z roku 2015, jenž se zaměřil na Mimoně, žluté přisluhovače hlavního hrdiny, kteří jsou snad i slavnější než on sám.

Mimoňům se z rozpočtu 74 milionů dolarů podařilo vydělat až 1,15 miliard, momentálně tak jsou na dvaadvacátém místě komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. Letos se navíc dočkáme dalšího filmu o Mimoních, který ponese název Mimoni: Padouch přichází, přičemž se má jednat o prequel celé série Já, padouch. Ten k nám dorazí 30. 6. 2022.

Čtvrtý film si tak snad napraví reputaci po ne úplně slušně hodnoceném třetím díle, který sice také vydělal přes miliardu dolarů, ale mnohým fanouškům a kritikům už příliš nevoněl. O samotném ději však zatím nemáme vůbec žádné informace. Jelikož je ale datum premiéry stanovený až na rok 2024, tak si na ně budeme muset ještě pěkně dlouhou dobu počkat.

Jste fanoušci série Já, padouch?