Mezi nejlepší hororové tvůrce současnosti patří bezpochyby Mike Flanagan, tvůrce řádně hrůzné série The Haunting (2018), který by nám měl někdy během letošního roku nadělit také seriálový Zánik domu Usherů. A zdá se, že Flanagan bude chtít v hororové tvorbě pokračovat i nadále, čemuž se ani moc nelze divit, holt když máte na něco talent a vydělává vám to, je logické se toho držet.

Režisér však v nedávném rozhovoru pro podcast Script Apart odhalil, že už delší dobu by rád natočil něco ze slavné hororové série Noční můra v Elm Street, v níž nejrůznější nešťastníky sužuje sadistický Freddy Krueger. Flanagan prohlásil, že už před lety vymyslel, kterak by se dalo ke slavné filmové značce vrátit, protože už pro ni má připravenou vlastní vizi.

Je tu však jeden dost zásadní háček. A tím jsou samotná práva. Přesněji tedy chaos kolem práv. Flanagan řekl, že situace je údajně natolik složitá a komplikovaná, že nikdo pořádně neví, kdo vlastně značku momentálně skutečně ovládá. 

Hororový tvůrce následně sdělil, že už svým agentům několikrát řekl, aby mu zajistili ke značce přístup. Ti ale zas tvrdí, že by to udělali velice rádi, ale bohužel nemají sebemenší ponětí, s kým si o tom mají promluvit. Flanagan kvůli tomu dokonce kontaktoval herečku Heather Langenkamp, jednu z hvězd prvního filmu z roku 1984 od Wese Cravena, ale zdá se, že nikdo pořádně neví, co by se pro start projektu mělo udělat. I tak ale Flanagan doufá, že jednoho dne mu bude umožněno nový film (případně seriál) z hororového univerza Freddyho Kruegera natočit, do té doby se ale bude věnovat jiným projektům.

Je rozhodně pravda, že celá filmová série je pryč už nějaký ten pátek. Posledního celovečeráku jsme se dočkali před 13 lety, kdy vyšel reboot s ,,extrémně originálním a geniálním“ názvem Noční můra v Elm Street (2010), který natočil Samuel Bayer. I přestože si ale film v kinech nevedl zas tak špatně, dočkal se od kritiků a diváků především negativních reakcí. 

Co se týče chystané seriálové adaptace povídky Zánik domu Usherů od Edgara Allana Poea, Flanagan se postaral jak o scénář, tak i o režii čtyř z osmi plánovaných epizod. Zbylé čtyři zas natočil Michael Fimognar, který bude taktéž jedním z výkonných producentů.

Flanagan také chystá vytvořit seriálovou Temnou věž, která bude samozřejmě vycházet ze známé stejnojmenné knižní série od Stephena Kinga. Celý seriál by měl mít pět řad, přičemž by na něj měly následně navázat také dva filmy. Ke konci minulého roku už byl navíc dokončen scénář k pilotní epizodě, se kterou je prý hororový tvůrce opravdu velice spokojený. Dojde někdy i na Noční můru v Elm Street? Toť zatím ve hvězdách.