Americký režisér Mike Flanagan z poslední doby známý jako tvůrce filmové adaptace románu Doktor Spánek od Stephena Kinga chystá pro streamovací služby další hororovou adaptaci. Magazín The Hollywood Reporter přišel s informací, že Flanagan společně s producentem Trevorem Macym tvoří pilot adaptující skvělý hororový komiks Something is Killing the Children z dílen amerického vydavatelství Boom! Studios.

Přečtěte si také: Návrat do Overlooku s Doktorem Spánkem

Cenami ověnčená jedenáctidílná komiksová série Something is Killing the Children vycházela v letech 2019-2020 a za celou dobu prodala více než 1,2 miliónů kopií. Za její tvorbou stojí vyhlášený americký scenárista James Tynion IV, autor velkého počtu grafických příběhů o Batmanovi, a kreslíř Werther Dell’Edera, který vyniká jedinečným špinavým stylem kresby.

Dílo Something is Killing the Children se odehrává v lokaci Archer’s Peak, kde se z nějakého důvodu ztrácejí děti. Malá hrstka šťastlivců, kteří se dokážou vrátit domů, přicházejí s děsivými historkami o příšerách, jež žijí ve stínech. Jedinou nadějí pro děti je Erica Slaughter, podivná cizinka, která dětem jejich příběhy věří a příšery zabíjí.

Pokud vám anotace připomíná legendární seriál Buffy, přemožitelka upírů od Josse Whedona (The Avengers), tak jste opravdu na omylu. Something is Killing the Children je rozhodně mnohem temnější, drsnější a dospělejší než tato kultovní série.

V úvodu zmiňovaný producent Trevor Macy by měl v budoucnu sloužit jako showrunner, tedy v případě, že projekt dostane zelenou. Na seriálovém projektu by se taktéž měli podílet vyšší zástupci společnosti Boom! Studios, autor předlohy James Tynion IV a dokonce i kreslíř Werther Dell’Edera.