Legendární Francis Ford Coppola nám po mnoha letech nadělí svůj nový celovečerní film. A bude se jednat o comeback náležitě velkolepý, ovšem zároveň i poněkud riskantní. Už dlouho víme, že režisér Kmotra pro nás připravuje sci-fi podívanou jménem Megalopolis, jejíž scénář vznikl na motivy slavného filmu Metropolis (1927) od Fritze Langa. A nyní máme na světě i první pořádnou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Snímek, jehož 120milionový rozpočet si Coppola zaplatil ze svého prodáním části svých vinic, měl údajně poměrně dost problematickou produkci, kvůli které údajně hrozilo, že film se snad ani nedotočí. Ale i přestože hlavní část produkce byla nakonec úspěšně dokončena, kolem filmu i tak krouží jistá nejistota. Filmu se totiž nedařilo najít distributora, zřejmě se totiž jedná o dílo, které rozhodně nebude pro každého, tudíž bude obtížné ho vůbec prodat. Snímek bude každopádně uveden na festivale v Cannes, který včera začal. Tak snad se tam filmu zadaří. 

A na co přesně se vlastně můžeme těšit? Jistá nehoda zničí metropoli podobnou New Yorku, která už se nějakou dobu nacházela v rozkladu. Na scénu proto přichází Cesar Catilina (Adam Driver), idealistický architekt, který si umane město přestavět na přetrvávající příklad utopie.

Nicméně zkorumpovaný a ctižádostivý starosta Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito) má zcela jiné plány. Mezi oba dva muže a jejich odlišné vize vstoupí Franklynova sociálně založená dcera Julia (Nathalie Emmanuel), která je již unavená z pozornosti a moci, se kterou se narodila, v rámci čehož hledá svůj smysl života. 

Megalopolis je pro Coppolu každopádně vysněným projektem, na kterém začal pracovat už v roce 1983, posléze se ale musel věnovat jiným projektům. Sám se každopádně postaral jak o režii, tak i o scénář. Snímek měl údajně natočit už v roce 2001, ale když 11. září došlo k teroristickému útoku na newyorská Dvojčata, vzhledem k výše zmíněnému obsahu filmu byla výroba zastavena.

Dále se každopádně můžeme těšit na hvězdy jako Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Jon Voight, Dustin Hoffman, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, James Remar, Grace VanderWaal a další.