Francis Ford Coppola, režisér filmových klasik jako Kmotr (1972) a Apokalypsa (1979), nám po letech nadělí své další dílo. Tím se stane velkolepá a hvězdně obsazená dystopická sci-fi jménem Megalopolis, jejíž poslední klapka padla před necelým rokem. Stále nevíme, kdy přesně bude vlastně film premiérovat, ale mělo by to být ještě letos. Na světě každopádně máme první fotku s titulem filmu, kterou si můžete prohlédnout níže. Nějaký ten první oficiální trailer by už tudíž mohl být za rohem. Film už je skoro rok v postprodukci, takže by určitě bylo načase.

Příběh by měl vyprávět o architektovi jménem Caesar (Adam Driver), který v blízké budoucnosti dostane za úkol přestavět katastrofou zdevastovaný New York. V rámci toho na něj ale čeká konfrontace se zkorumpovaným starostou města. 

Už nějaký čas víme, že snímek bude z velké části vycházet ze slavné sci-fi Metropolis, kterou v roce 1927 natočil Fritz Lang.

Produkce filmu ale údajně vůbec neprobíhala hladce, dokonce jednu dobu vyvstaly obavy z toho, že Coppola kvůli nim snímek ani nedokončí. Coppola třeba údajně dal padáka celému oddělení vizuálních efektů, což mělo za následek i odchod lidí z oblasti art departmentu, podle dalších drbů mělo navíc být samotné natáčení velice frustrující a chaotické. To však popřel jak sám Coppola, tak i výše zmíněný Adam Driver.

Megalopolis je každopádně režisérovým vysněným projektem, na němž pracoval už od 80. let minulého století. Jeho údajný rozpočet, který se pohybuje kolem 130 milionů dolarů, navíc režisér financuje zcela z vlastní kapsy. 

Megalopolis se může chlubit i slušným hvězdným obsazením, kromě Drivera se ve filmu objeví také Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Jon Voight, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito a mnozí další.

Problematická produkce krapet připomíná i výrobu režisérovy Apokalypsy, ze které se následně stal jeden z nejslavnějších válečných filmů všech dob. Bude se něco podobného opakovat i u chystané sci-fi? Uvidíme.