Úspěšný americký autor Andy Weir, od kterého můžeme znát knihy Artemis nebo Marťan, který byl zfilmovaný slavným režisérem Ridley Scottem (Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor), oznámil svůj nový knižní projekt s názvem The Hail Mary, který by měl vyjít na jaře roku 2021.

Kniha by měla tedy vyjít až za rok, ale americká mediální společnost MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) má již teď zájem o filmová práva na tuto knihu. Znamená to tedy, že by autor prodal svá práva potřetí, protože jeho druhá kniha Artemis již má přiřazené režiséry a stejnojmenný film by se měl objevit v roce 2021. MGM už práva na The Hail Mary vyjednává a hlavní roli by si mohl zahrát herec Ryan Gosling (Drive, Gangster squad, Okamžik zlomu).

Většinu fanoušků určitě zajímá, o čem tato nová kniha, popřípadě film bude. Stejně jako tomu bylo u Marťana, i u Artemisu, The Hail Mary se bude odehrávat ve vesmíru. Hlavním hrdinou bude osamělý astronaut, který bude mít za úkol zachránit Zemi. Můžeme tedy čekat další one man show ve stylu Marťana.

Uvidíme, jak to vše dopadne, ale jelikož si je autor vědom úspěchu první filmové adaptace od Ridley Scotta s Mattem Damonem v hlavní roli, je velice pravděpodobné, že na podmínky kývne a práva prodá. Nám teď nezbývá nic jiného, než čekat na další informace.