Smolaři Bladeovi by se už rozhodně hodily nějaké dobré zprávy. A s jednou z nich nedávno konečně přišel server Deadline. Zdá se totiž, že nadcházející MCU reboot o slavném komiksovém zabijákovi upírů, jehož tentokrát ztvární Mahershala Ali, po dvou měsících pátrání našel svého režiséra. A ne, nakonec to nebude Elegance Bratton, o němž se minulý měsíc šuškalo, že by mohl režisérské otěže převzít.

Místo něho se Bladea nakonec ujme francouzský režisér Yann Demange, který v roce 2014 zabodoval hned na několika významných filmových festivalech se svým historickým dramatem 71. Kromě něho se také podílel na režii britských seriálů jako Dead Set, Criminal Justice a Top Boy. 

Marvel taktéž oznámil, že k Bladeovi se připojuje filmař Michael Starrbury, který se má postarat o nový scénář k filmu. Ten v roce 2013 debutoval s dramatem The Inevitable Defeat of Mister and Pete, plus zároveň psal epizody k seriálům jako Když nás vidí a Colin v černobílém.

Podle dostupných informací také vyšlo najevo, že Marvel tvůrčí tým žádá, aby nový Blade měl oproti jiným MCU titulům mnohem temnějšího a dospělejšího ducha. Tak doufejme, že slavný lovec upírů si začne konečně kosit cestu ven z tohoto nepříjemného vývojářského pekla, do kterého se před nějakou dobou dostal. Kdo ví, možná se bude ve výsledku opravdu jednat o kvalitní podívanou, ale raději ještě nepředbíhejme. 

Zcela původně měl snímek zrežírovat Bassam Tariq, ale ten nakonec z celého projektu jako režisér vypadl. A jelikož scénář byl patrně jeden velký bordel, muselo dojít i k přepisování. Sám Mahershala Ali v minulosti celý proces výroby filmu údajně nazval frustrujícím.

V samotném příběhu by se měla objevit i Fallon Grey (Milan Ray), Bladeova dcera, která by v budoucnu měla v MCU hrát velkou roli. Ale uvidíme, co s ní udělá nový scénář.

Filmu jsme se původně měli dočkat ke konci příštího roku, ale následně došlo k velkému odkladu.

Oficiální premiéra je tak zatím stanovená na 6. 9. 2024.