Tak se zdá, že MCU Blade k nám nakonec skutečně asi dorazí až v roce 2024. Jak už z minulého týdne víme, nadcházející reboot o nejslavnějším komiksovém zabijákovi upírů ztratil svého režiséra, kterým se měl stát Bassam Tariq. A jelikož ten na celém projektu začal pracovat už před rokem, je to pro snímek docela dost velká ztráta.

Zcela původně měla hlavní část produkce začít už letošní léto, nakonec se však natáčení odložilo na 5. 10. 2022, přičemž posléze zas někdy na listopad/november. S odchodem Tariqa ale bylo jasné, že termín začátku natáčení se opět odloží. Na kdy? Inu, podle serveru The Direct se zdá, že Marvel natáčení Bladea odložil až na jaro 2023. A jelikož s MCU filmy je pořádná práce následně i v postprodukci, tak je rozhodně možné, že filmu se příští rok nakonec nedočkáme. 

Blade měl mít premiéru 2. 11. 2023. Ale pokud se má skutečně začít natáčet až na jaře, tvůrci by museli být opravdu neskuteční rychlíci, aby to do té doby stihli. Holt se necháme překvapit. Vyšlo také najevo, že Mahershala Ali, který má stylového zabijáka upírů v rebootu opět ztvárnit, není se samotným scénářem, jenž má mít asi jen zhruba 90 stran, příliš spokojený. Celý proces výroby filmu tak údajně nazval „frustrujícím“.

Marvel navíc stále ještě nesehnal za Tariqa náhradu, tudíž obavy fanoušků jsou bohužel poměrně oprávněné. Ale uvidíme, třeba to vše bude mít ještě dobrý konec.

O ději filmu stále nic nevíme, ale patrně by se v něm měla objevit i Fallon Grey, Bladeova dcera, která by v budoucnu měla v MCU hrát velkou roli. Ztvárnit by ji měla herečka Milan Ray.

Scénář k filmu si vzala na starost Stacy Osei-Kuffour, která se zas podílela na tvorbě seriálových Watchmenů a komediální série PEN15. Dále se v připravovaném MCU titulu objeví herci jako Delroy Lindo, Kit Harington a Aaron Pierre.