Za necelé dva měsíce dorazí na službu Prime video krimi série Cross, která se zaměří titulního Alexe Crosse, detektiva a forenzního psychologa z knižní série světových bestsellerů od amerického autora Jamese Pattersona. Na jaře vydal Amazon kratičkou upoutávku, ale ta nám toho příliš neukázala, to však nyní napravuje plnohodnotný oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Ukáže nám například Crossův (Aldis Hodge) talent proniknout do psychiky vrahů a jejich obětí, aby je mohl identifikovat a následně i dopadnout, ovšem nahlédneme i do jeho rodinného života. Podle traileru to také vypadá, že primární hrozbou se stane jakýsi psychouš, který si libuje v nošení masek z lidské kůže. Že by nějaká inspirace Edem Geinem?

Podle popisu série bude každopádně Cross milujícím otcem, ale jeho cílevědomost ho dohání až k vyložené posedlosti, když se snaží vrahouny dopadnout. Zoufale touží po lásce, nicméně vražda jeho ženy ho až příliš ranila na to, aby nějakou přijal.

Vypadá to na řádně temnou krimi podívanou, tak snad to dopadne lépe než zoufalá Vražedná hra (2012), kde Alexe Crosse ztvárnil Tyler Perry.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Ben Watkins, který také stál za vznikem seriálu Hand of God (2014). O režii jednotlivých epizod se postarali Craig Siebels (Status: Nežádoucí) a Nzingha Stewart (Čára).

Dále hrají Jennifer Wigmore, Mercedes de la Zerda, Sharon Taylor a Siobhan Murphy.

Na službě Prime Video od 14. 11. 2024.