Nový Kapitán Amerika k nám dorazí příští rok, tedy samozřejmě za předpokladu, že nedojde k dalšímu odkladu. O chystanému snímku Captain America: Nový svět, ve kterém se hlavním hrdinou tentokrát stane Sam Wilson (Anthony Mackie), se mluvilo i na letošní akci CinemaCon. V rámci toho jsme so dočkali dvou prvních fotek z filmu, které si můžete prohlédnout níže.

Na jedné z nich je kromě Sama také Thaddeus "Thunderbolt" Ross v podání Harrisona Forda, který se role ujal po smrti Williama Hurta. Na CinemaConu o filmu mluvil i sám šéf Marvelu Kevin Feige, jenž prohlásil, že fanoušci se mohou těšit na akční thriller, jenž by měl nejvíce připomínat uzemněný Návrat prvního Avengera (2014).

To zní samozřejmě dobře, ale jisté obavy jsou stále jednoznačně na místě. Z konce loňského roku víme, že čtvrtý Kapitán Amerika měl údajně příšerné testovací promítání, v rámci kterého Marvel najal Matthewa Ortona (Moon Knight), aby pro film napsal dodatečné scény, které se mají během letoška ještě natočit. Podle zvěstí od insidera Jeffa Sneidera má také komiksový gigant v plánu vyškrtnout tři filmové sekvence a udělat nějaké přetáčky.

Na CinemaConu se každopádně promítala i upoutávka, která však online oficiálně uvedena zřejmě nebude. V té se Sam setkává s Rossem v Bílém domě, kde řeší sestavení nových Avengerů. Posléze Ross během prezentace před větší skupinou lidí popisuje, jak se Samovi a jeho parťákovi Joaquinu Torresovi (Danny Ramirez), z něhož se de facto stal nový Falcon, podařilo získat velice důležitý předmět, jenž byl ukraden z jednoho dolu.

Pak následuje sekvence, ve které skupina supervojáků vtrhne do Bílého domu a zaútočí na Rosse, mezi nimi se bude nacházet i starý známý Isaiah Bradley (Carl Lumbly), který se již objevil v seriálu Falcon a Winter Soldier (2021).

Co se týče dalších starých známých tváří, vrátit se má ještě Rossova dcera Betty v podání Liv Tyler, která si postavu zahrála i v marvelovce Neuvěřitelný Hulk (2008), a také biolog Samuel Sterns (Tim Blake Nelson). Podle Mackieho ale není třeba události filmu o rozzuřeném zeleném hromotlukovi znát, aby si divák nového Kapitána Ameriku užil.

Režii si vzal na starost Julius Onah, jenž nám například nadělil hororovou sci-fi The Cloverfield Paradox (2018).

O scénář se postarali Dalan Musson a Malcolm Spellman, kteří psali určité epizody pro zmíněný seriál Falcon a Winter Soldier (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 2. 2025.