Pokud už máte Cyberpunk 2077 dohraný, seriál Edgerunners jste už taky zhlédli a Ghost in the Shell jste už viděli tisíckrát, můžete zkusit dát šanci francouzskému animovanému filmu Mars Express, který se pochlubil oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh nás zavede do roku 2200, jednou z hlavních hrdinek se stává Aline Ruby (Léa Drucker), soukromá vyšetřovatelka potýkající se s alkoholem, která je spolu se svým robotím parťákem Carlosem Riverou (Daniel Njo Lobé), najata bohatým podnikatelem, aby vypátrali obávanou hackerku June. Na Marsu tak sestoupí hluboko do podzemí hlavního města planety, kde odhalí temný příběh mozkových farem, korupce a pohřešované dívky, jež zná tajemství o všech robotech, kteří hrozí změnit tvář vesmíru. Snímek se už například objevil na filmovém festivalu v Cannes z minulého roku, kde se dočkal především pochvalných reakcí. 

O scénář a režii se postaral Jérémie Périn, pro něhož je snímek celovečerním debutem. Dále také pracoval na seriálech jako Lastman (2016) a Mokova neuvěřitelná dobrodružství (2018).

Ve snímku dále uslyšíme hlasy herců jako Mathieu Amalric, Marie Bouvet, Sébastien Chassagne, Marthe Keller a Geneviève Doang.

U nás se už snímek objevil v rámci druhého ročníku festivalu Kinomixér, který proběhl na konci ledna. Tak snad se eventuálně dostane třeba i na nějakou streamovací platformu.