Se Vzestupem Skywalkera se uzavřela jedna velká kapitola nejznámějšího vesmírného univerza. Jistě jsme se do něj nepodívali naposledy a za pár let se do předaleké galaxie určitě vrátíme. Tentokrát už ale bez pomoci jedné z nejslavnějších a nejoblíbenějších postav Star Wars. S Lukem Skywalkerem jsme se totiž naposledy viděli právě v devátém díle a zdá se, že jsme se s jeho postavou rozloučili nadobro.

Jedné ze svých nejproslulejších rolí teď dává sbohem i Lukův představitel Mark Hamill, který v otevřeném dopise vzpomíná na genezi celé ságy a děkuje dlouholetým i novějším fanouškům.

Právě Hamill patří mezi jedny z nejvýraznějších tváří Star Wars. Ačkoliv se tak do tohoto světa vrátil až po letech coby nerudný mentor v sedmém díle, jeho postava vždy zůstávala se značkou neodmyslitelně spjata.

V začátku dopisu Mark poukazuje na to, jak monumentálním se celý vesmír stal. On sám prý tehdy společně s Carrie Fisher a Harrisonem Fordem nečekal, že se první Star Wars, které on sám popisuje jako obskurní vesmírný filmeček, rozšíří o osm dalších filmů, které dovypráví příběh Skywalkerů.

Hamill pokračuje poděkováním fanouškům. Ať už těm, kteří se kdysi se Star Wars seznámili před více jak čtyřiceti lety, nebo těm, kteří se k dobrodružné cestě napříč galaxií připojili až později.

Také přidává jedno ze rčení svojí kolegyně, zesnulé Carrie Fisher, jež ztvárnila postavu Leiy Organy.

Jak jednou řekla Carrie: Star Wars jsou o rodině. A tou jsme se všichni stali. Jedna obrovská komunita sdílející společné zkušenosti z těchto příběhů a základní hodnoty, které v nás zanechají. Ať už jste v galaxii Star Wars relativním nováčkem nebo zarytým fandou, jsem vám hluboce vděčný za vaše neustávající nadšení a oddanost Georgově vzdálené galaxii, která bude nadále růst s pomocí nových vypravěčů, jež vybudují ještě větší galaxii naplněnou hrdiny a padouchy, akcí, romantikou a samozřejmě i Silou.

Jak na vás dopis zapůsobil? A co říkáte na Lukův definitivní odchod ze světa Star Wars?

Dejte nám vědět v komentářích.