Charismatická Angelina Jolie se v žádném celovečeráku neobjevila od roku 2021, kdy si zahrála v marvelovce Eternals a thrilleru Kdo mi jde po krku. Slavná americká herečka se nám ale ještě letos představí ve zbrusu novém filmu jménem Maria, který natočil chilský režisér Pablo Larraín. Před necelým rokem se k nám dostaly první fotky, nicméně nyní konečně víme, kdy film vlastně dorazí.

Ve vybraných kinech se snímek objeví 27. 11. 2024, což se ale zřejmě našich luhů a hájů týkat nebude. My si budeme moci film vychutnat až na Netflixu, který ho uvede 11. 12. 2024. V následujících měsících (možná už týdnech) by se tudíž mohla streamovací služba pochlubit prvním oficiálním trailerem. 

Angelina Jolie si ve filmu zahraje světoznámou řecko-americkou operní pěvkyni Marii Callas, která se díky svému hlasu stala opěrní hvězdou zejména během 50. let. Podle Larraína se máme těšit na imaginativní psychologický portrét, který se zaměří na období stráveném v Paříži, kdy se pěvkyně rozhodla najít svůj vlastní hlas, svou vlastní identitu a zpívat především pro sebe. Režisér taktéž prohlásil, že půjde o nejosobnější dílo, které zatím natočil.

Kromě Paříže se také natáčelo Budapešti, Miláně a kdesi v Řecku. Na výrobu snímku dohlíželi představitelé studií Fablua Pictures, The Apartment Pictures a Komlizen Film.

Pablo Larraín světu nadělil dramata jako Jackie (2016) a Princezna D. (2021), jeho posledním filmem byla komedie Hrabě (2023), kterou Netflix vydal také.

Scénář zpracoval na Oscara nominovaný filmař Steven Knight (Peaky Blinders, Špína Londýna, Východní přísliby).

Dále se ve filmu objeví herci jako Valeria Golino, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Kodi Smit-McPhee a Pierfrancesco Favino.