Chilský filmař Pablo Larraín, který na nedávném filmovém festivalu v Benátkách zabodoval se svou temnou satirou Hrabě, už připravuje svůj příští film. Momentálně natáčí snímek jménem Maria, který se zaměří na světoznámou řecko-americkou operní pěvkyni Marii Callas. Ztvární ji Angelina Jolie, kterou si v roli můžete prohlédnout na prvních fotkách níže.

Hollywood sice stále ještě sužuje stávka herců, ale jelikož za snímkem stojí nezávislá produkce, tvůrcům se podařilo se stávkující organizací SAG-AFTRA dohodnout, tudíž natáčení by mělo probíhat bez problémů. Hlavní část produkce by měla trvat kolem 8 týdnů, natáčet se bude například v Paříži, Budapešti, Miláně a kdesi v Řecku. 

Těšit bychom se měli na unikátní životopisný snímek, který divákům všude po světě více přiblíží pozoruhodný život a dílo Marie Callas, jež se díky svému hlasu stala opěrní hvězdou zejména 50. let. Scénář zpracoval na Oscara nominovaný filmař Steven Knight (Peaky Blinders, Špína Londýna, Východní přísliby), který pro Larraína sepsal scénář i pro jeho snímek Spencer z roku 2021, jenž pojednával o nelehkém životě princezny Diany.

Sám Larraín každopádně prohlásil, že se na film neskutečně těší, pochválil tak nejenom Knighta a celý filmařský štáb, ale i brilantní práci Angeliny Jolie, která se podle všeho na roli pečlivě připravovala. 

Vedle Jolie se ve snímku objeví i herci jako Valeria Golino, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Kodi Smit-McPhee a Pierfrancesco Favino.

Na výrobu snímku dohlíží představitelé studií Fablua Pictures, The Apartment Pictures a Komlizen Film. Jelikož se film teprve natáčí, tak zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.