Herec Pedro Pascal se aktuálně nachází v záři reflektorů hlavně díky seriálové adaptaci hry The Last of Us, nezapomínejme ale na to, že není jen Joelem, ale také Dinem Djarinem, protagonistou seriálu Mandalorian ze světa Star Wars. Pokud by na to někdo přece jen mohl zapomenout, nyní se nám všem dostalo řádné připomínky ve formě nového traileru, který láká na nadcházející třetí sezónu.

Už několik měsíců starý teaser naznačil, že třetí řada Mandaloriana se bude točit okolo mocenského sváru na planetě Mandalore. Důležitým tématem má být i snaha hlavního hrdiny nejen dál ochraňovat svého chráněnce, tedy roztomilého příslušníka Yodovy rasy jménem Grogu, ale také napravit porušení kréda, které následoval celý život. Samozřejmostí je pak návrat některých známých postav, mezi něž patří cechovní předák Greef Karga v podání Carla Weatherse nebo Amy Sedaris jako mechanička Peli Motto. Nový trailer však naznačuje, že těch důležitých témat bude tentokrát poněkud víc.

Upoutávka zaujme třeba poměrně překvapivým pohledem na planetu Coruscant, kde budeme zřejmě sledovat další snahy doktora Pershinga (Omid Abtahi), vědce, který má co dělat s klonováním a se kterým jsme se setkali už v první řadě. Možná tedy v třetí sezóně budeme moci sledovat další kroky vedoucí ke snahám o oživení císaře Palpatina, potažmo s tím související zrození nejvyššího vůdce Snokea z filmových sequelů. Už v druhé řadě bylo naznačeno, že právě tyto snahy mohou být důvodem, proč mají zbytky Impéria o Grogua takový zájem, takže uvidíme, jestli půjde příběh hvězdy Star Wars merchandisingu skutečně touto cestou.

Pokud nicméně trailer neklame tělem, k celé věci bude mít zřejmě co říct také novorepublikový pilot Carson Teva (Paul Sun-Hyung Lee), jenž měl menší roli v obou předchozích sezónách i v seriálovém spin-offu The Book of Boba Fett. Do Groguovy linky se pak podle všeho přimíchají také další vzpomínky na pobyt v chrámu Jediů a události rozkazu 66. O četné případy výrazné úlitby fanouškům tudíž ani tentokrát nebude nouze. Svědčí o tom také přítomnost klasických bitevních droidů Obchodní federace nebo jakási letecká honička s imperiálními TIE Interceptory. Tyto stíhačky jsou mezi fanoušky dost oblíbené, na poli filmů a hraných i animovaných seriálů jsme je však dosud vlastně moc často neviděli.

Třetí sezóna Mandaloriana odstartuje na Disney+ už 1. března/marca 2023. A pokud vám trailer nestačí, můžete se podívat ještě na nový plakát.