Před rokem nám studia Blumhouse a Universal nadělila hororovou popcornovku M3GAN, ve které se jistá robotická panenka krapet utrhla ze řetězu. A jelikož snímek zaznamenal parádní komerční úspěch, v přípravě už je i pokračování. Toho jsme se měli dočkat 17. 1. 2025, v našich kinech o den dříve, nicméně nyní se plány krapet změnily. Universal premiéru odložil na 16. 5. 2025, což je datum, které původně patřilo jakémusi jinému filmu od zmíněného studia.

Za odkladem zřejmě stojí nový přírůstek do kalendáře premiér společnosti Blumhouse pro příští rok. Thriller jménem The Woman in the Yard, který natočí Jaume Collet-Serra (Black Adam), má mít premiéru 10. 1. 2025. A jelikož by z hlediska tržeb nebylo úplně výhodné mít dvě premiéry takhle blízko u sebe, jeden z titulů musel být odložen na pozdější datum. 

První díl vyprávěl o panence v životní velikosti s vyspělou umělou inteligencí jménem M3GAN, kterou pro svou neteř Cady (Violet McGraw) vytvoří brilantní vynálezkyně Gemma (Allison Williams). Ze začátku se zdá, že to byla trefa do černého, protože Cady se díky M3GAN začne vyrovnávat s tragickou ztrátou svých rodičů. Ale brzy se ukáže, že panenka žádným neškodným kvítkem nebude. A klidně půjde i přes mrtvoly, aby Cody ochránila.

Snímku se podařilo z rozpočtu 12 milionů utržit až 181 mega celosvětově, čímž byla výroba dvojky vyloženě zaručená. 

O scénář se má opět postarat Akela Cooper (Zhoubné zlo), režii si zřejmě zase vezme na starost Gerard Johnstone (Domácí vězení). Počítat můžeme s návratem jak Violet McGraw, tak i Allison Williams. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi prvního dílu.