Už za měsíc se v našich kinech objeví vcelku zábavně vyhlížející akčňák Víkend v Taipei, ve kterém se v přední roli objeví Luke Evans (Hobit: Bitva pěti armád). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Slavný britský herec ztvární Johna Lawlora, zcela nekompromisního agenta DEA, který je naprosto oddaný své práci. Na světě není žádný padouch, kterého by nedokázal zastavit, stejně tak je ochotný obětovat absolutně cokoliv, aby uzavřel případ. Joey Kang (Lun-Mei Gwei) je zas špičková ,,kurýrka“ v Taipei, která je rychlá jak za volantem, tak i v rozhodování, je navíc extrémně těžké ji vystopovat a nemožné dopadnout.

Obě dvě zmíněné postavy se do sebe neměly zamilovat, ale osud je i tak svedl dohromady. Pak je ale od sebe oddělily síly zločinu a korupce. Po 15 letech se ale John a Joey opět setkávají během víkendu v Taipei, kde posléze zjistí, že jediné, co je těžší než se zamilovat... je zamilovat se znovu. Luke Evans v posledních letech nehrál v bůhvíjakých zázracích, ale tohle vypadá docela slušně. 

O scénář a režii se postaral George Huang, který natočil filmy jako Mezi žraloky (1994) a Trojská válka (1997). Spolu s ním na scénář pracoval ještě slavný francouzský filmař Luc Besson (DogMan).

Dále hrají Sung Kang, Wyatt Yang, Pernell Walker, Zach Ireland, Erin Adele Clark a mnozí další.

V českých kinech od 21. 11. 2024.