Fanoušci Star Wars už na to možná zapomněli, ale nedávno ukončená Akolytka není jediný hraný seriál z předaleké galaxie určený pro tento rok. V přípravě je také vydání série s názvem Skeleton Crew, ale dosud se zdálo, že minimálně společnost Lucasfilm, která za vše spojené se Star Wars zodpovídá, zapomněla zcela určitě.

I když se nějakou dobu mluvilo o tom, že by Skeleton Crew mohla vyjít dřív než Akolytka, nakonec se po seriálovém dobrodružství, jež má připomínat filmy režiséra Stevena Spielberga typu E.T. - Mimozemšťan, slehla zem. V nedávné době jsme dostali jen fotografie nové LEGO sady, ale nyní se markeťákům z Lucasfilmu snad konečně rozsvítilo. Na sociálních sítích totiž znenadání zveřejnili první fotky ze samotného seriálu.

Některé obrázky mohli vidět už návštěvníci loňské akce Star Wars Celebration Europe 2023. Nyní jsou ale k dispozici ve veřejné a dostatečně kvalitní formě, přičemž je zjevné, že největším lákadlem je stále herec Jude Law (Sherlock Holmes, Nepřítel před branami). Jeho postavu poznáme v době zhruba 9 let po událostech filmu Star Wars: Nová naděje.

Jak už víme z dřívějška, představitele mladého Albuse Brumbála v nedokončené filmové pentalogii Fantastická zvířata, která je zasazená do světa Harryho Pottera, doplní několik dětských herců. Ti mají být středobody nového příběhu o mladých hrdinech, kteří se vydají na zatím nespecifikované dobdružství v záhadné vesmírné lodi napříč galaxií. V hlavních rolích se tak objeví ještě Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter, Robert Timothy Smith, Ryan Kiera Armstrong, Tunde Adebimpe nebo Kerry Condon.

Vypadá to, že většina dětských herců si zachová svou lidskou podobu, nicméně na většině fotografií je k vidění i postava mimozemšťana, kterého ztvárnil Smith a který připomíná slona. Nebo zástupce rasy ortolanů, kterou od roku 1983 a premiéry filmu Star Wars: Návrat Jediho/Jediů reprezentuje muzikant Max Rebo. Až na to, že na rozdíl od něj má zdejší sloní mimozemšťánek humanoidní postavu. Vážně, nenechte se zmást staršími sadami a videohrami lega, Max kanonicky nemá klasické nohy.

Na podrobnosti o tom, o koho jde (víme, že se jmenuje Neel) a co nabídnou další hlavní postavy, si každopádně budeme muset nejspíš počkat do doby, kdy vyjde první upoutávka. Očekáváme, že se jí dočkáme v průběhu Disneyho akce D23, která proběhne mezi 9. a 11. srpnem/augustem 2024. Úvod seriálu pak s jistotou uvidíme 4. prosince/decembra 2024 ve velmi brzkých ranních hodinách našeho času, pochopitelně jen na Disney+. Na závěr se sluší připomenout, že Skeleton Crew má na starosti primárně dvojice Jon Watts a Christopher Ford (Spider-Man: Homecoming).