Mezi nejslavnější francouzské filmaře současnosti patří jednoznačně Luc Besson, režisér slavných titulů jako Brutální Nikita (1990), Leon (1994) a Pátý element (1997). Ten nám minulý rok nadělil svůj nejnovější thriller jménem DogMan, nicméně podle serveru Deadline se zdá, že už si brousí zuby na nový projekt.

A možná je i brousí doslova, protože Bessonův další snímek se má zaměří na minulost legendárního hraběte Drákuly. Projekt už má dokonce na palubě své dvě hlavní hvězdy, kterými se stanou Caleb Landry-Jones (Tři billboardy kousek za Ebbingem) a Christoph Waltz (Nespoutaný Django). 

Snímek bude opět vycházet z původní knižní předlohy od Brama Stokera, tentokrát se ale máme těšit na určitý origin story, který by se měl zaměřit na vztah mezi Drákulou a jeho ženou v době, kdy ještě nebyl krvežíznivým upírem, nýbrž normálním člověkem.

Caleb Landry Jones, který si zahrál hlavní roli i ve výše zmíněném DogManovi, má ztvárnit samotného Drákulu. Zatím ale není známo, koho přesně si má zahrát Christoph Waltz.

Na projekt s evropskou produkcí by měl mít film vcelku velký rozpočet, ale údajně nebude ani zdaleka tak velký, jako byl u Bessonovy sci-fi Valerian a město tisíce planet (2017), jež stála kolem 200 milionů dolarů. 

Server také hlásí, že se už jedná s dalšími hvězdami, které by se v budoucnu mohly k obsazení přidat. Besson se kromě scénáře zřejmě postará i o režii, zatím však není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.

Deadline každopádně potvrdil, že nová verze Drákuly bude skutečně režisérovým příštím filmem.