Pokud máte chuť na nějakou černou komedii, která by svým stylem krapet připomínala filmografii Tima Burtona, můžete dát šanci chystanému snímku Lisa Frankenstein. Studio Focus Features se nedávno pochlubilo plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

Děj se bude odehrávat v roce 1989, hlavní hrdinkou se stává ve škole ne úplně oblíbená studentka jménem Lisa (Kathryn Newton), kterou i její sousedé považují za pěknou podivínku. Jednoho dne ji ale navštíví mladý muž (Cole Sprouse), do kterého je nějaký čas zakoukaná. Respektive ji navštíví jeho obživlá mrtvola. Lise to ale nezabrání v tom, aby si z něho udělala muže svých snů. Pro oba dva tak rázem začíná romantické dobrodružství, které bude zahrnovat vraždy, krev a useknuté končetiny.

O režii se postarala herečka Zelda Williams, pro kterou bude film celovečerním režijním debutem. Scénář zpracovala oscarová Diablo Cody, která světu nadělila tituly jako Juno (2007), Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) a Tully (2018).

Dále si ve snímku zahrají herci jako Carla Gugino, Jenna Davis, Joe Chrest, Henry Eikenberry, Charlie Talbert, Sylvia Grace Crim, Liza Soberano a Paola Andino.

V amerických kinech se snímek objeví 9. 2. 2024. Stále ale nevíme, zda se snímek podívá také k nám.