Už za měsíc k nám dorazí čtvrtá kapitola příběhu milovaného filmového zabijáka Johna Wicka, kterého opět ztvární dechberoucí Keanu Reeves. S blížící se premiérou se tak studio Lionsgate pochlubilo nejenom oficiálním trailerem, ale také krátkým videem ze zákulisí, na které se můžete podívat výše.

A v mnoha ohledech se oproti traileru jedná o setsakramentsky lepší podívanou, protože video nám ukáže celou řadu slibně vyhlížejících akčních sekvencí, které dokážou, že i když Reevesovi táhne na šedesát, na place je to stále hotový ďábel. Herec a tvůrci filmu sdělili, že chtějí akci ve filmu posunout na nový level, tudíž uvidíme nejenom pro sérii již tradiční gun-fu, ale i duely se samurajskými meči a zběsilé automobilové honičky. Sám Reeves každopádně po dobu 12 týdnů podstupoval velice tvrdý trénink, který ho měl na účinkování ve filmu připravit. A zdá se, že se to opravdu vyplatilo. 

V akci se představí i Donnie Yen, který ve filmu ztvární slepého elitního zabijáka jménem Caine. Ale jak je z výše uvedeného videa patrné, jeho slepota mu vůbec nebude bránit v tom, aby veškeré své soupeře se stylem zmasakroval. Jeho role ve filmu není úplně jasná, ale patrně se bude jednat o nejschopnějšího a nejnebezpečnějšího soupeře, se kterým John ve filmu změří síly.

Roli padoucha ale stoprocentně ztvární Bill Skarsgård, který si zahraje Francouze jménem Marquis de Gramont. Právě jeho totiž bude muset John porazit v souboji na život a na smrt, aby konečně mohl zastavit nekonečný příval zabijáků Vysokého stolu, kteří mu jdou po krku.

Dále se ve videu objeví také Shamier Anderson, jenž ztvární Trackera, muže, který se vší pravděpodobností pracuje pro Marquise. Těšit se můžeme i na Rinu Sawayamu, která ztvární lučištnici jménem Akira. Že by se jednalo o potenciální Johnovu spojenkyni?

A samozřejmě se také vrátí staří známí jako Bowery King (Laurence Fishburne), Winston (Ian McShane) a Charon (Lance Reddick). Charismatický Hiroyuki Sanada si má ve filmu zahrát postavu jménem Shimazu, ale kromě toho, že to skvěle umí s mečem, o ní nic nevíme. 

Režie se tradičně chopil Chad Stahelski, který snímek natočil podle scénáře od Michaela Finche a Shaye Hattena. Pokud vše půjde dobře, v budoucnu by měl vzniknout také díl pátý, který Johnovu cestu možná už definitivně uzavře.

Dále se můžeme těšit na herce jako Scott Adkins, Marko Zaror, Natalia Tena, Aimée Kwan, Clancy Brown a George Georgiou.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2023.