Příští měsíc uvede Netflix animák pro celou rodinu jménem Leo, ve kterém Adam Sandler propůjčil hlas starému a po svobodě toužícímu ještěrovi. Nyní zde máme i plnohodnotný oficiální trailer, který nám o hlavním ději poodhalil nové informace. Podívat se na něj můžete výše.

Hlavní příběh se bude točit kolem zmíněného Lea, více než 74 let starého ještěra, který celý svůj život strávil v teráriu floridské střední školy. Společnost mu ještě dělá jeho želví parťák (Bill Burr), kterému se svěřuje se svými touhami. Následně si ale uvědomí, že už mu zbývá pouze jeden rok života. A ten rozhodně nehodlá strávit ve svém skleněném vězení. Plánuje si ho proto užít na maximum. 

Naštěstí pro něho, tento rok si ho jednotliví studenti začnou brát k sobě domů. Leův plán je tak jasný. Jakmile to bude možné, z domu jednoho z dětí, které si ho k sobě vezme, uprchne, aby mohl poznat skutečnou svobodu. Z traileru je ale zřejmé, že tak jednoduché to samozřejmě nebude.

Jedna ze studentek navíc zjistí, že Leo umí mluvit lidskou řečí. A starý ještěr si posléze uvědomí, že by se mohl s lidskou mládeží podělit o svou moudrost. Začne jim proto pomáhat nejenom s úkoly, ale dávat jim i důležité životní rady. Kdo ví, možná právě tohle je ona skutečná svoboda, po které celá léta tolik prahl. 

O režii filmu se postarali Robert Marianetti, Robert Smigel a David Wachtenheim. Smigel psal scénáře pro oba dva díly Hotelu Transylvánie z let 2012 a 2015. Marianetti a Wachtenheim se zas podíleli na psaní série Hotel Transylvánie: Seriál (2017).

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Jackie Sandler, Stephanie Hsu, Jason Alexander, Sadie Sandler, Rob Schneider, Heidi Gardner, Sheila Carrasco, Nicholas Turturro, Cecily Strong a Nick Swardson.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 21. 11. 2023.