Dan Levy se především proslavil díky komediálnímu seriálu Městečko Schitt's Creek (2015), pro který působil nejenom jako showrunner a scenárista, ale i jako jedna z hlavních hvězd. A krátce po novém roce nám herec představí svůj celovečerní režijní a scenáristický debut, kterým se stane drama jménem Lekce truchlení. Netflix nedávno zveřejnil oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Děj se zaměří na Marca (Levy), který dlouhou dobu žil ve stínu svého slavného manžela Olivera (Luke Evans). Jednoho dne ale Oliver nečekaně zemře, což s Marcem samozřejmě náležitě otřese. V rámci toho se rozhodne vydat se svými kamarády Sophie (Ruth Negga) a Thomasem (Himesh Patel) na cestu do Paříže, kde však vyplují na povrch jistá temná tajemství a skutečnosti, o nichž neměl Marc nejmenší ponětí. 

Kromě zmíněného Městečko Schitt's Creek se Dan Levy objevil také v titulech jako Zahulíme, uvidíme 3 (2011), Šťastné a veselé (2020) a Strašidelný dům z letošního roku.

Dále se ve snímku objeví herci jako Celia Imrie, Arnaud Valois, David Bradley, Emma Corrin, Kaitlyn Dever, Yoli Fuller, Cyrielle Debreuil a Zoé Bruneau.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 5. 1. 2024.