V roce 1968 natočil oscarový režisér Roman Polański jeden ze svých nejslavnějších filmů, adaptaci románu Rosmery má děťátko, který napsal americký spisovatel Ira Levin. Za dnes již kultovní psychologický horor byl filmař nominován na Oscara za nejlepší adaptovaný scénář, přičemž jednu zlatou sošku si za svůj výkon ve filmu odnesla domů herečka Ruth Gordon. Posléze se film dočkal jak podstatně horšího pokračování z roku 1976, tak i remaku (2014) od Agnieszky Holland (Hranice).

Takže máme sequel a remake. Tudíž nám chybí co? Správně, prequel. A přesně jednoho takového se dočkáme ještě letos během podzimu. Chystaný snímek ponese název Apartment 7A, uvést by ho měla služba Paramount+. 

Příběh nás zavede do New Yorku v roce 1965, přičemž hlavní hrdinkou se stane mladá tanečnice, která momentálně příliš jednoduchý život nevede. Jednoho dne ale utrpí zničující zranění, v rámci čehož ji začnou přitahovat temné síly. Na scénu pak nastoupí prominentní a krapet podivný postarší pár, který jí nabídne šanci proslavit se.

Snímek by si měl posvítit na to, co se stalo v bytě 7A ještě předtím, než se do něho nastěhovala Rosemary z původního filmu. Hlavní hrdinku chystaného prequelu si zahraje Julia Garner, hvězda ze seriálu Ozark (2017), která byla relativně nedávno obsazena jako ženský Silver Surfer.

O scénář a režii se postarala Natalie Erika James, jejímž celovečerním debutem byl docela fajn horůrek jménem Relikvie (2020). Spolu s ní na scénáři pracoval i Christian White (Clickbait).

Dále se ve snímku objeví herci jako Dianne Wiest, Jim Sturgess, Marli Siu, Kevin McNally, Andrew Buchan, Kobna Holdbrook-Smith, Rosy McEwen, Patrick Lyster, Dylan Baldwin, Christabel Clark, James Swanton a Raphael Sowole.

Snímek vyjde někdy letos na podzim na službě Paramount+, zda ho u nás vydá třeba SkyShowtime, se necháme překvapit.