V roce 1976 natočil Richard Donner, slavný tvůrce legendární filmové série Smrtonosná past, snímek The Omen (Satan přichází!), který je dodnes považován za jeden z nejlepších hororů všech dob. Mnozí ho i v současnosti považují za otce všech filmů s „ďábelskými dětmi“. Příběh vypráví o malém chlapci jménem Damien, kolem kterého se začnou dít podivné a znepokojivé věci. Americký politik Thorn, který chlapce adoptoval, se proto rozhodne vyhledat kněze, aby mu s Damienem pomohl. Ten však přijde s šokujícím odhalením. Vyjde totiž najevo, že chlapec se stal vtělením samotného Satana. Snímek se dočkal hned několika dalších dílů, nicméně za nepřekonatelnou legendu je i nadále považován díl první. Nyní se ale zdá, že hororová série se dočká dalšího filmu. Ten na to však tentokrát půjde odzadu.

Web Deadline totiž oznámil, že v přípravě je prequel, který by měl nést název The First Omen. O režii se má postarat filmařka Arkasha Stevenson, která se například podílela na tvorbě seriálů jako Channel Zero, Legion a Pomsta s chutí třešní. Zpracovat by měla i scénář, se kterým jí pomůže její parťák Tim Smith, jenž v roce 2017 produkoval její krátký film Pineapple. O film se stará společnost 20th Century Studios, která prequel ohlásila už v roce 2016. Tehdy však došlo ke zmražení celého projektu, přičemž teprve nyní se k němu společnost konečně vrací. O samotném ději zatím nic nevíme, stejně tak není jasné, zda se do něho vrátí i postava posedlého Damiena. Tvůrci však mají jasný plán. Natočit kvalitní a atmosférický horor, který by se mohl hrdě podstavit vedle originálu.

Na motivy filmu vznikl také v roce 2016 seriál jménem Damien, nicméně ten se příliš pozitivních reakcí věru nedočkal. Posledním filmem ze série byl zas remake z roku 2006, který natočil John Moore. Ani ten ale příliš úspěchu nesklidil. Tak uvidíme, zda si nadcházející prequel povede lépe.

Jaký je podle vás nejlepší horor 20. století?