David Lynch je jméno, které by měl zcela jednoznačně znát každý, kdo se chce považovat za filmového fajnšmekra. Slavný americký filmař nám kromě přelomového seriálu Městečko Twin Peaks (1990) nadělil také skvělé filmové tituly jako Modrý samet (1986), Lost Highway (1997) nebo Mulholland Drive (2001). Ještě v roce 2017, kdy vydal další sezónu zmíněného seriálu s názvem Návrat, se ale nechal slyšet, že s režírováním končí a odchází do filmařského důchodu.

Nedávno však Lynch zveřejnil krátké video, ve kterém oznámil, že „něco přichází“. Co přesně to bude, zatím není známo, ale dozvědět bychom se to měli už příští týden, přesněji již 5. 6. 2024. Je ale velice možné, že Lynch mluví o projektu, kolem kterého krouží už několik měsíců. 

Legendární režisér podle všeho už nějaký čas chystá nový titul jménem Snootworld, ze kterého se má vyklubat animák pro celou rodinu. Pokud vám to k Lynchovi moc nesedí, tak vězte, že nejste sami. Na scénáři začal pracovat před 20 lety spolu s Caroline Thompson, scenáristkou slavných snímků jako Střihoruký Edward (1990), Addamsova rodina (1991) nebo Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005).

Snootworld by každopádně měl být řádně bláznivou podívanou, která se zaměří na kouzelné tvory jménem Snoots. Ti musí v osmi letech podstoupit rituál přechodu do dospělosti, v rámci kterého se zmenší a jsou posláni na rok pryč, aby mohli prozkoumat svět kolem sebe. Snímek je popisován jako staromódní příběh s moderní animací. 

Lynch už před měsíci hledal studio nebo platformu, která by se projektu mohla ujmout, z neznámého důvodu už od něj dal ruce pryč Netflix. Bude se tedy ono oznámení, ke kterému dojde příští týden, týkat toho, že režisér našel pro animák finance?

Holt uvidíme, i kdyby ale projekt byl skutečně na cestě, Lynch neví, zda by ho také sám zrežíroval. Je to ale rozhodně možné, zároveň by údajně také nebyl proti, kdyby se otěží režie chopila jeho dcera Jennifer, která natáčela pro známé seriály jako Vlčí mládě (2011), American Horror Story (2011) a Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (2022).