Už za necelé dva měsíce dorazí i do našich kin možná poněkud nenápadný snímek z období druhé světové války jménem Lee, ve kterém si oscarová Kate Winslet (Avatar: The Way of Water) zahraje slavnou americkou fotografku. Jak se datum premiéry blíží, tvůrci se rozhodli vydat ještě jeden trailer, který si můžete pustit výše.

Ten nám titulní Elizabeth Lee Miller, která ve 20. letech začínala jako modelka pro magazín Vogue, ukáže ze začátku ještě v době, kdy v roce 1938 tráví se svými nejbližšími přáteli dovolenou v jižní Francii. Když pak celá Evropa začne čelit Hitlerově zlu, z Lee Miller, která měla hluboké porozumění a empatii pro ženy a pro oběti války, se tak stává válečná korespondentka. Velice ikonickou se tak například stane fotografie, kterou pořídila v Hitlerově vaně. Jak už nějaký čas víme, film se zaměří na její život během války a dokumentování válečných zločinů.

Dočkáme se také jejího honu za pravdou, za což zaplatila obrovskou osobní cenu a přinutilo ji to čelit traumatickému a hluboko pohřbenému tajemství z dětství. Kate Winslet projekt z velké části financovala z vlastní kapsy, tak doufejme, že se setká s úspěchem. 

Film bude vycházet z knihy The Lives of Lee Miller z roku 1985, kterou napsal fotografčin syn Antony Penrose.

O režii se postarala Ellen Kuras, která se jako kameramanka podílela na tvorbě známých titulů jako Kafe a cigára (2003) a Věčný svit neposkvrněné mysli (2004), se bude jednat o celovečerní režijní debut. Na scénáři pracovali Liz Hannah, John Collee a Marion Hume.

Dále se ve snímku objeví herci jako Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O'Connor, Andy Samberg, Noémie Merlant, James Murray, Samuel Barnett, Enrique Arce, Zita Hanrot a Arinzé Kene.

Do našich kin by měl snímek dorazit 10. 10. 2024.