Během prvního čtvrtletí letošního roku generální ředitel Disneyho Bob Iger oznámil, že společnost nadělí fanouškům druhý díl Zootropolis, pátý díl Příběhu a hraček a třetí díl Ledového království. V případě posledního zmíněného titulu se ale Iger nedávno nechal slyšet, že veleúspěšný animák po třetím díle dostane i díl čtvrtý.

Podrobnosti o ději a výrobě zatím nejsou k dispozici, ale vypadá to, že rozšiřování světa animovaného hitu z roku 2013, který vyprávěl o sestrách Anně a Else, se pro Disneyho stává jednou z jeho priorit.

A vlastně se tomu nelze moc divit, protože předešlé dva díly si v kinech vedly vyloženě fantasticky. Prvním dílu se podařilo utržit až 1,33 miliardy dolarů, ovšem následnému pokračování (2019) se povedlo tento výsledek překonat, přičemž celkově v kinech utržil 1,45 miliardy dolarů. Dodnes se tak jedná o komerčně nejúspěšnější animovaný film v historii.

Jelikož některé z posledních Disneyho animovaných titulů neměly kdovíjak dobré tržby, například Divnosvět a Rakeťák z minulého roku, tak myšák krapet mění strategii a vrací se ke svým slavným značkám, které v box officu zabodovaly.

I nadále by měl také pokračovat s tvorbou hraných remaků svých animovaných klasik, i přestože už (zaplať pánbůh) do kina tolik netáhnou. Zřejmé je to například na letošním remaku Malé mořské víly, který z masivního rozpočtu 297 milionů utržil celkově 569,6 mega. A to je na hranou Disneyho předělávku nic moc, obzvlášť v porovnání s předešlými remaky.

Co se chystaného třetího a čtvrtého dílu pro Ledové království týče, bližších informací o ději bychom se mohli dočkat někdy během příštího roku.

O režii obou dvou předešlých filmů se postarali Chris Buck a Jennifer Lee, která také zpracovala scénář. Zda se oba vrátí i pro chystaná pokračování, je zatím otázkou.

Taktéž není známo, kdy přesně se vlastně trojky a čtyřky dočkáme, třetí díl by ale odhadem mohl dorazit někdy v roce 2025.