Příští měsíc se na Netflixu dočkáme nového dobrodružství nebojácné archeoložky Lary Croft, tentokrát však v animovaném kabátku. O nadcházející sérii Tomb Raider: The Legend of Lara Croft se samozřejmě mluvilo i na letošní netflixovské akci Geeked Week, kde premiéroval plnohodnotný oficiální trailer. Na ten se můžete podívat výše.

Jak už nějaký ten pátek víme, seriál se bude odehrávat po událostech herní Survivor trilogie (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider) od Crystal Dynamics. Lara (Hayley Atwell) se bude muset vrátit zpět domů poté, co byl z jejího domova ukraden mocný a nebezpečný čínský artefakt. Viník je zloděj, který má na hrdinku až podivnou osobní vazbu.

Lařino pronásledování se tak změní v napínavé dobrodružství kolem světa, během kterého samozřejmě zavítá do několika zapomenutých hrobek. Následně ale bude nucena konfrontovat své pravé já a rozhodnout se, jakou hrdinkou se vlastně chce stát.

V seriálu se nám představí i další postavy, které fanoušci slavné franšízy bezpochyby poznají. Jmenovitě se vrací Jonah (Earl Baylon), který se objevil ve všech třech výše zmíněných hrách ze Survival trilogie.

A taktéž by se měl vrátit na scénu počítačový expert Zip (Allen Maldonado), který Laře pomáhal především v herním titulu Tomb Raider: Legend (2006). Zda bude i v seriálu také tak strašně prožívat Lařino přeskakování propastí s motorkou, se necháme překvapit. Primárním záporákem se zřejmě stane chlapík jménem Devereaux (Richard Armitage).

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Tasha Huo, která například psala pro fantasy seriál Zaklínač: Pokrevní pouto (2022), taktéž se podílela na scénáři k chystanému rebootu Rudé Sonji.

Na výrobu dohlížela společnost Legendary Entertainment, o animaci se postaralo studio Powerhouse Animation, které už s Netflixem spolupracovalo na seriálové Castlevanii a Vládcích vesmíru.

Na Netflixu od 10. 10. 2024.