Od dob, co se potvrdilo, že Jokerovu drahou polovičku Harley Quinn bude hrát zpěvačka Lady Gaga, čekali fanoušci na nějakou první fotku. A přesně tu nám nedávno nadělil režisér Todd Phillips na svém Instagramu. Příhodně to bylo právě na Valentýna, protože pokračování veleúspěšného Jokera, které ponese podtitul Folie À Deux, bude z určité části také romantickým příběhem. Na fotku se můžete podívat níže.

Zpěvaččinu verzi milované komiksové postavy si na ni sice nemůžeme prohlédnout pořádně, ale alespoň nám to dá nějakou představu o tom, jakou podobu můžeme od nové Harley očekávat. Na fotce je taktéž náš klaunovský princ Gothamu, kterého si opět zahraje oscarový Joaquin Phoenix. A soudě podle té rudé šmouhy na rtech Harley, fotka patrně pochází ze scény, kdy si oba protagonisté dali nějaký vášnivý polibek.  

Pokračování Jokera bude údajně mít také několik unikátních hudebních sekvencí, kvůli kterým bude snímek působit tak trochu jako muzikál, tudíž přítomnost zpěvačky je alespoň v tomto ohledu vcelku logická. U mnoha fanoušků však převládají především skeptické pocity, ale uvidíme, nakolik kvalitně si s tím Phillips a navracející se scenárista Scott Silver poradili. Nutno připomenout, že Gagu už v půlce podzimu minulého roku chválil hlavní kameraman Lawrence Sher, který byl za první díl z roku 2019 nominován na Oscara. Podle něho bylo totiž obsazení zpěvačky do role Harley Quinn trefou do černého, v tehdejším rozhovoru pro The Hollywood Reprter prohlásil následující:

,,Bude se pro ten film opravdu skvěle hodit a vytvoří podobný druh kouzla, který s sebou přinesl i Joaquin. Kombinace těch dvou je přesně ta strhující věc, kterou jsme chtěli. Doufejme, že do toho vnesou i kapku šílenství. Líbí se nám, když tam máme trochu chaosu.“

Pěsti zpěvačce drží i Margot Robbie, která Jokerovu bláznivou princeznu ztvárnila v končícím DCEU. Tak doufejme, že to všechno dobře dopadne. Příběh by se měl z velké části zaměřit na věznici/blázinec Arkham Asylum, stejně tak by měl unikátní formou zkoumat vztah mezi Jokerem a Harley. Ve dvojce by se měla taktéž objevit herečka Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond. Dále se v pokračování dočkáme Catherine Keener a Jacoba Loflanda, který si má zahrát arkhamského vězně, jenž bude mít s Arthurem řadu interakcí. Významnou roli si ve filmu také zahraje Brendan Gleeson.

Pokračování Jokera bude od svého předchůdce podstatně dražší. Rozpočet prvního dílu z roku 2019 činil něco kolem 70 milionů dolarů, přičemž následně celosvětově vydělal neuvěřitelných 1,07 miliard. Rozpočet druhého dílu ale bude činit až 150 milionů.

Todd Phillips se stará o režii, přičemž na scénáři opět pracoval se Scottem Silverem.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.