Mnozí možná znají charismatického Davida Carradinea z Tarantinovy řežby Kill Bill (2003), kde si zahrál primárního padoucha a hlavní cíl pro nevěstu Beatrix Kiddo. Americký herec se ale především proslavil jako hvězda řady titulů o bojových uměních, přičemž jedním z jeho nejznámějších děl je seriál Kung Fu (1972), který vytvořili Ed Spielman a Herman Miller.

Carradine si v něm zahrál hrdinu jménem Kwai Chang Caine, který se vydá na cestu šaolinského mnicha, aby ovládl náročné umění kung fu. Kwai však jednoho dne zabije synovce čínského císaře, který je zodpovědný za smrt jeho mistra, proto následně prchá do Spojených států, kde se chce usadit.

Ze seriálu se pro mnohé stala milovaná klasika, která i z určité části zpopularizovala bojová umění mezi americkým publikem. A jak se zdá, studia 87 North a Universal Pictures hodlají franšízu opět oživit. 

A to skrze zbrusu nový film, který bude ze slavného seriálu vycházet. Server Deadline hlásí, že zmíněné dvě společnosti chystají filmovou předělávku, která už má na palubě svou hlavní hvězdu. Tou by se měl stát Donnie Yen, akční hvězda slavných titulů jako Hrdina (2002), Ip man (2008) a John Wick: Kapitola 4 (2023), která ve světě bojových umění rozhodně není žádným zelenáčem.

Jedním z producentů bude David Leitch, známý americký režisér a kaskadér, který nám nadělil filmy jako Deadpool 2 (2018) a Bullet Train (2022). Deadline také hlásí, že by se mohl chopit i otěží režie, ale to zatím není jisté.

Scénář by už měl mít zpracovaný Stephen Chin, který například napsal krimi komedii Týpci a zbraně (2016) od Todda Phillipse. 

Mezi producenty budou dále patřit Kelly McCormick, Guy Danella, Stephen L’Hereaux a výše zmíněný Ed Spielman, jeden z tvůrců původního seriálu. Na ten v roce 1993 navázalo seriálové pokračování Kung Fu: Legenda pokračuje, které si vzal pod palec už jenom Spielman.

V roce 2021 pak vzniká novodobý reboot s Olivií Liang, který však byl po třetí řadě zrušen.

Tak uvidíme, co dalšího nám 87 North a Universal Pictures o chystaném filmu v budoucnu odhalí.