Britský herec Christian Bale je častokrát spojován hlavně s batmanovskou trilogií od Christophera Nolana, ale mezi jeho nejslavnější role samozřejmě patří i ambiciózní vraždící finančník Patrick Bateman ve filmové klasice Americké psycho (2000), kterou natočila režisérka Marry Harron.

Snímek, jenž vychází ze stejnojmenné předlohy z roku 1991 od Breta Eastona Ellise a který můžeme pokládat za takovou satiru o konzumerismu a narcismu, se zaměřil na zmíněného Patricka Batemana, jenž si na první pohled žije dokonalým životem. Je mladý, bohatý, atraktivní a má skvěle rozjetou kariéru. I přesto se ale rozhodne stát se chladnokrevným vrahem. Co ho k tomu vede? To ví jen o sám.

Film je starý už skoro čtvrtstoletí, ale rozhodně nepatří mezi nějaké zapomenuté kousky, o nichž se už dávno přestalo mluvit. A nyní se zdá, že se v budoucnu dočkáme nové filmové verze. 

Tu by měl natočit Luca Guadagnino, talentovaný italský filmař, kterému vděčíme za překrásné romantické drama Dej mi své jméno (2017), remake hororu Suspiria (2018), kanibalskou road movie romanťárnu Do morku kostí (2022) a i letošní Rivaly se Zendayou. V budoucnu se od něho ještě dočkáme snímku Queer s Danielem Craigem v hlavní roli.

Scénář zas má zpracovat Scott Z. Burns, který spolu s dalšími tvůrci napsal vynikající akční thriller Bourneovo ultimátum (2007). Dále napsal scénář pro známé snímky jako Nákaza (2011) a Vedlejší účinky (2013). 

Na celý projekt bude dohlížet studio Lionsgate, které se nechalo slyšet, že je nadšené z režisérovy zcela nové interpretace zmíněného Ellisova románu. Server Deadline v rámci toho podotýká, že chystaný film nebude přímým remakem snímku s Balem, zkrátka půjde o novou adaptaci, která si na původní předlohu posvítí zase trochu jinak. Žádní herci zatím na palubě nejsou, stejně tak i nad datem premiéry visí otazník.