Slavný italský režisér Luca Guadagnino, který letos uvedl sportovní drama Rivalové se Zendayou, představil na letošním filmovém festivalu v Benátkách svůj nejnovější celovečerák jménem Queer. Ten si před několika dny vzalo pod palec studio A24, které si potrpí na kvalitě, postará se tak o distribuci ve Spojených státech. V rámci uvedení na festivalu zde máme také krátký klip, který si můžete pustit výše.

Příběh by nás měl zavést do Mexico City během 50. let 20. století. Hlavním hrdinou se stává William Lee (Daniel Craig), americký expat a pozdní čtyřicátník, který vede samotářský život uprostřed malé americké komunity. Když ale do města přijede propuštěný voják amerického námořnictva Eugene Allerton (Drew Starkey), Williama to přiměje, aby konečně s někým navázal smysluplné spojení.

Jakmile bude mít snímek i datum premiéry, mohli bychom se dočkat nějakého pořádného traileru. Film bude vycházet ze stejnojmenné knihy od Williama S. Burroughse, která vyšla v roce 1985, Burroughs ji ale napsal už na začátku 50. let. 

Luca Guadagnino se postaral o režii i scénář, na němž ještě pracoval Justin Kuritzkes (Rivalové). Guadagnino má dále na svědomí naprosto překrásné romantické drama Dej mi své jméno (2017), remake hororu Suspiria (2018) a kanibalskou romantiku Do morku kostí (2022).

Dále hrají Lesley Manville, Jason Schwartzman, Henrique Zaga, Radu Murarasu, Ariel Schulman, Drew Droege, Colin Bates, Simon Rizzoni a Diego Benzoni.

Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry.