Firefly, klasický televizní sci-fi seriál Josseho Whedona, který bohužel skončil dřív, než stihl začít. Premiérové vysílání měla na starosti televize Fox od 20. září/septembra 2002 do 20. prosince/decembra 2002. Na Foxu bylo odvysíláno celkem dvanáct epizod, než byl seriál na dobro zrušen. Natočené však byly ještě tři další epizody, které se své premiéry dočkaly následující rok v zahraničí.

I když měl Firefly tak extrémně krátkou životnost, stále je považován za velmi kultovní seriál se silnou fanouškovskou základnou. Je však jen otázkou, jestli se někdy dočká svého pokračovaní. Co ale víme, je, že se Firefly dočká nové komiksové série od Joshe Lee Gordona (Firefly: Bad Company) a Fabiana Mascola (Yasmeen), kterou příští rok odstartuje komiksové vydavatelství Boom! Studios.

Přečtěte si také: Mohl by milovaný seriál Firefly znovu ožít?

Nebude se však jednat o klasickou příběhovou linku, kterou jsme mohli vidět v seriálu. Komiks s názvem Firefly: Brand New 'Verse vezme fanoušky o dvě dekády do budoucnosti a bude se zaměřovat na Emmu. Ta je mladší dcerou Hobana „Washe“ Washburnea, kterého si v seriálu zahrál Alan Tudyk (Deadpool 2) a Zoe „Zo“ Alleyne, jež byla ztvárněna americkou herečkou Ginou Torres (Matrix Reloaded).

V časové lince komiksu je Emma kapitánkou kultovní lodi Serenity. Tu v seriálu vlastnil Malcolm Reynolds, kterého ztvárnil kanadský herec Nathan Fillion (Zelenáč). Emma společně s novou posádkou musí Zoe prokázat, že jsou schopni zvládnout náročné situace. Vše se však pokazí, když posádka Serenity vezme práci od známé tváře. Během práce totiž zjistí, že jejich nový, živý a dýchající náklad je mnohem víc, než předpokládali a mohl by je znovu uvést do konfliktu s Aliancí.

Pokud byste měli jakožto fanoušci strach, tak vězte, že lidé z Boom! Studios nejsou ve světě Firefly žádnými nováčky. Po ukončení seriálu totiž pokračovali v příběhu komiksovou sérií od scénáristy Grega Parka a kreslíře Dana McDaida. Komiksem Firefly: Brand New 'Verse se však vydavatel poprvé vydává mimo příběh televizního seriálu, takže obavy jsou určitě na místě.

První číslo komiksu Firefly: Brand New 'Verse by mělo vydavatelství Boom! Studios vydat již ve čtvrtek 10. března/marce 2021. My se toho už nemůžeme dočkat.