Autor Rick Riordan se především proslavil díky knižní sérii Percy Jackson, jejíž nová seriálová adaptace premiérovala na konci loňského roku na Disney+. Není to ale jeho jediná značka. Americký autor je také zodpovědný za knižní trilogii jménem Kronika Cartera Kanea, jejíž dobrodružný příběh se tentokrát zaměřuje na egyptskou mytologii.

Trilogie se skládá z titulů Rudá pyramida (The Red Pyramid), Hněv bohů (The Throne of Fire) a Rozhodující bitva (The Serpent's Shadow). Hlavními postavami se stávají sourozenci Carter a Sadie, jejichž životy se obrátí naruby poté, co odhalí ohromující pravdu o tom, že jejich předky jsou faraónové Narmer a Ramses. Následně jsou nuceni čelit egyptským bohům a bohyním, kteří stále komunikují s moderním světem. 

Jednu dobu to vypadalo, že veškeré díly se dočkají filmových adaptací, které si měl vzít pod palec Netflix. Rick Riordan ale nedávno uvedl, že streamovací služba se nakonec rozhodla dát od projektu ruce pryč. Podle autorových slov se Netflix pokoušel celé dva roky dát dohromady scénář, který by se mu zamlouval, ale zdá se, že k ničemu takovému nedošlo.

Zároveň to ale zřejmě neznamená, že celý projekt jde rovnou automaticky do koše, podle Riordana je zde ještě možnost, že se ho místo Netflixu ujme jiné studio nebo streamovací platforma. 

Na filmové adaptaci Rudé pyramidy se začalo pracovat v roce 2020, tehdy se scénáře měla ujmout Diandra Pendleton-Thompson (Star Trek – Fenomén). V roce 2022 pak ale Riordan na svém blogu napsal, že očekává nový návrh scénáře. Budoucnost filmových adaptací je tak zatím nejistá.