V roce 2018 nám režisér Paul Feig nadělil krimi komedii jménem Nebezpečná laskavost, ve které se v hlavních rolích představily herečky Anna Kendrick (Scott Pilgrim jde na věc) a Blake Lively (Rytmická sekce). Snímek byl adaptací stejnojmenné knihy z roku 2017, kterou naspala Darcey Bell.

Anna Kendrick se zde ujala role blogerky Stephanie, která se skamarádí s tajemnou a charismatickou Emily (Lively). Když se ale Stephanie posléze snaží odhalit pravdu o jejím náhlém zmizení, vstoupí do hry, která je mnohem nebezpečnější, než se na první pohled zdá.

Snímku se podařilo z rozpočtu 20 milionů dolarů utržit necelých 98 mega, přičemž měl vcelku pozitivní hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků. 

A jak se zdá, někdy v budoucnu se dočkáme plnohodnotného pokračování. Chystaný druhý díl by měl opět zrežírovat Paul Feig, přičemž v hlavních rolích zase uvidíme Annu Kendrick a Blake Lively, které si zopakují své výše zmíněné role.

Co se příběhu týče, tak Stephanie by se měla vydat na ostrov Capri, kde se bude Emily brzy vdávat. Ale jak se asi dalo čekat, ceremoniál značně opepří zrada i vražda.

Snímek bude každopádně vznikat pod dohledem filmových gigantů Lionsgate a Amazon MGM Studios. Natáčení by měla začít někdy během jara. 

Snímek tentokrát nebude exkluzivitou pro kina, zamířit by měl údajně rovnou na službu Prime Video.

Dále by se do pokračování měli vrátit také herci jako Henry Golding, Andrew Rannells, Bashir Salahuddin, Joshua Satine, Ian Ho a Kelly McCormack.

Zatím ale není známo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme.