Letos v létě se nám vrátí také Transformeři, protože to by tak hrálo, aby tahle filmová série někdy řekla své poslední slovo. Na Super Bowlu tak premiéroval krátký spot na snímek Transformers: Probuzení monster, který nám toho zas až tak mnoho nového neukázal, ale v podstatě představil hrdinského autobota jménem Mirage (Pete Davidson) v podobě stříbrno-modré Porsche 964. Ten by se měl stát parťákem mladého muže jménem Noah (Anthony Ramos), kterého ve filmu žádné klidné chvíle jednoznačně nečekají.

Těšit se tak můžeme na pokračování předchozího dílu ze série z roku 2018, který nesl název Bumblebee. Probuzení monster se bude odehrávat sedm let po jeho událostech, to znamená, že se tentokrát podíváme do roku 1994. Už nějaký ten pátek také víme, že pokud snímek zaznamená v kinech komerční úspěch, možná bude začátkem zcela nové trilogie o Transformerech. 

V nadcházející podívané se tak můžeme těšit nejenom na návrat Optima Primea, jemuž opět propůjčil hlas Peter Cullen, ale také na řádně zuřivý konflikt mezi třemi skupinami Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrorcony.

Fanoušci mohou počítat s návratem Bumblebeeho, který bude pomáhat nové skupině lidských hrdinů. Kromě zběsilé akce nám spot opět ukáže novou „postavu“, kterou se stane vůdce Maximalů jménem Optimus Primal. Tomu propůjčil hlas sympaťák Ron Perlman. Podle všeho by měl nadcházející snímek také zkoumat původ robotických hrdinů, zároveň by měl vysvětlit, proč je Optimus Prime stále tak odhodlaný chránit planetu Zemi.

Kdo přesně se ale stane primárním padouchem? Nad tím stále tak nějak visí otazník, ale nedivili bychom by se, kdyby to byl někdo ze strašlivých Terrorconů.

O režii se tentokrát postaral Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za Creed 2 z roku 2018. Na scénáři pracovali Joby Harold, Josh Peters, Darnell Metayer a James Vanderbilt.

Dále se můžeme těšit na herce jako Anthony Ramos, Dominique Fishback, Domenic Di Rosa, Ron Perlman a Lauren Vélez.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 6. 2023.