V Austrálii i nadále pokračuje produkce nového dílu legendární filmové série Planeta opic, který tentokrát ponese název Kingdom of the Planet of the Apes. Snímek tak naváže na vynikající trilogii o opičákovi Caesarovi, jehož ve všech třech dílech bravurně ztvárnil Andy Serkis. A pokud bude film slavit úspěch, měli bychom se dočkat trilogie nové, ovšem zatím raději nepředbíhejme. Server Deadline navíc nedávno oznámil, že film nabral na palubu svou zatím možná největší hvězdu.

Tou se stane William H. Macy, na Oscara a vícero Zlatých glóbů nominovaného herce, který se proslavil díky filmům jako Fargo, Magnolia a Jurský park 3, za zmínku taktéž stojí i seriál Hříšníci z roku 2011. Zatím však není známo, koho přesně vlastně ve filmu ztvární. 

Macy se tak připojuje k Owenu Teagueovi, který má ve filmu ztvárnit hlavní roli, tudíž nějakého nového udatného opičáka. Dále se k nim přidají herci Freya Allan a Peter Macon, oba dva by se měli ve snímku objevit v primárních rolích. Allan se nejvíce proslavila díky roli Ciri v seriálovém Zaklínači, Macon zas zazářil v seriálu The Orville, kde vystupuje jako velitel nadporučíka Bortus.

Hlavní příběh by se měl odehrávat asi několik let po událostech filmu Válka o Planetu opic z roku 2017, nicméně podrobné informace o tom, co všechno můžeme očekávat, zatím stále nemáme. Bude se muset opičí komunita postavit další hrozbě ze strany zbytků lidstva? Necháme se překvapit, studio 20th Century každopádně doufá, že snímek zahájí pro celou sérii zcela novou éru. Vyrovnat se kvalitám Caesarovy trilogie však jednoznačně nebude nejjednodušší úkol. 

Dále si ve filmu zahraje Eka Darville, hvězda ze série Jessica Jones, a Kevin Durand, který je poměrně známou tváří filmových záporáků.

O režii filmu se stará Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner). Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 5. 2024.