,,Máš u sebe zbraň?“

,,Jsem Sydney Prescottová. Samozřejmě, že mám zbraň.“

Když před pár dny vydalo studio Paramount Pictures oficiální plakát na nový Vřískot, bylo mnohým fanouškům jasné, že se v brzké době dočkáme i nějakého toho traileru. A skutečně. Pátý Vřískot přichází. A našim hrdinům zase půjde o kejhák. V nadcházejícím díle se opět dočkáme slavného hereckého tria (Neve Campbell, Courteney Cox a David Arquette), které opět ztvární své dlouholeté a ikonické role. Taktéž se ale dočkáme herečky Marley Sheltonové, která si ve Vřískotu 4 zahrála policajtku Judy Hicks. Ústřední trio zatím všechny útoky padouchů, kteří si v průběhu let nasadili hrozivou Ghostface masku, přežili. Podaří se jim to i zde? 

Z traileru je evidentní, že Sidney Prescottová je stále ještě v kontaktu s Dwightem a Gale. Jakby také ne, však spolu prožili řadu hrůzných dobrodružství, které jejich přátelské pouto více a více upevňovalo. Trailer taktéž začíná scénou, která je zcela jasným odkazem na proslulou počáteční scénu z prvního Vřískotu, ve kterém se nešťastnou obětí Ghostface vrahouna stala postava herečky Drew Barrymore. Právě ta v nedávnem rozhovoru potvrdila, že nadcházející díl nebude remake. Bude se zkrátka jednat o další kapitolu ve slavné komediálně laděné hororové sérii, která si částečně utahuje z vyvražďovaček osmdesátých let. Sidney Prescottová a její kámoši tak budou muset opět vytáhnout do boje proti dalšímu maskovanému zabijákovi. Ale jako v traileru řekl Dwight – na tomhle vrahounovi je něco jiného… 

Režii si vzali na starost Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří jsou například zodpovědní za fajn hororovou komedii Krvavá nevěsta z roku 2019. Bude se tak jednat o první Vřískot, který nenatočil Wes Craven, původní tvůrce celé série. Herecké obsazení doplní i jména jako Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid, Dylan Minnette, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ben Ammar, Mikey Madison, Mason GoodingKyle Gallner. Pátého Vřískotu (který by se měl jmenovat Vřískot 5, ale tvůrci se rozhodli, že ho ,,originálně“ pojmenují po prvním díle) se dočkáme v kinech 14. 1. 2022.