Ačkoliv středověké RPG Kingdom Come: Deliverance od českého studia Warhorse vyšlo už v roce 2018, stále ho můžeme považovat za projekt, který je relevantní nejen u nás, ale také v zahraničí. Dokazuje to třeba loňské vydání komiksu Kingdom Come: Deliverance – Death Upon Us od scenáristy Bretta Murphyho a kreslíře Wilsona Gandolpha v zahraničí, o které se postarala společnost Behemoth Comics. Nejspíš tedy nepřekvapí, že už brzy se dočkáme také českého vydání tohoto komiksu.

Nakladatelství Crew nově na Facebooku oznámilo, že na letošní únor/február chystá vydání komiksu s českým názvem Kingdom Come: Deliverance – Smrt mezi námi. Stejně jako anglický originál je přitom titul rozdělený na čtyři části, v nichž zachycuje události, které vedou k příběhu herního Kingdom Come: Deliverance.

„Od okamžiku, kdy byl král Václav IV zajat svým bratrem Zikmundem, je české království v rozkladu. V království řádí Zikmundova vojska, plná maďarských žoldáků, a masakrují všechny, co se jim snaží postavit. Spouští se události, vedoucí k jatkám, kterými hra začíná, a představují se postavy, které v ní hrají velkou roli. Především jeden z velkých herních padouchů, nelítostný lapka Prcek,“ dočteme se na Facebooku nakladatelství Crew.

Na podrobnosti o přesném termínu vydání či ceně si budeme muset počkat, alespoň tu ale máme ukázky několika stránek komiksu, které jsou už přeložené do češtiny. Připomínáme také, že již došlo k dokončení fanouškovského českého dabingu samotné hry Kingdom Come: Deliverance, která je oficiálně vybavena jen českými titulky. I dabingu bychom se měli dočkat v následujících týdnech či měsících, zatím ale jen na PC. Verze pro konzole je v tuto chvíli stále nejistá.