V roce 2004 nám režisér Rawson Marshall Thurber nadělil svou první komedii jménem Vybíjená (Dodgeball: A True Underdog Story), ve které se Vince Vaughn v roli Petera LaFleura rozhodne vstoupit do šampionátu, aby zachránil svou tělocvičnu Average Joe´s před kníratým Whitem Goodmanem (Ben Stiller). Snímek z rozpočtu 20 milionů dolarů vydělal krásných 168 milionů, přičemž chvály se dočkal jak od kritiků, tak i od diváků.

A pokud jste i vy fanoušci této sportovní komedie, která vám možná připomněla trauma ze základní školy, kdy si vás při tělocviku do týmu ve vybíjené vždy vybírali jako posledního, protože jste v ní zkrátka nestáli za nic, tak pro vás máme skvělou zprávu. Server Deadline nedávno uvedl, že studio 20th Century připravuje plnohodnotné pokračování, v němž se hlavní role opět ujme Vince Vaughn. Ten by se zároveň mohl také chopit otěží jednoho z hlavních producentů. 

Zatím ovšem není jasné, zda se vrátí také režisér Rawson Marshall Thurber. Projekt už ale má každopádně na palubě svého scenáristu, tím se stane Jordan VanDina, který napsal oba dva díly komedie The Binge z let 2020 a 2022, taktéž se podílel na scénáři k animovanému seriálu Animaniacs (2020). Deadline taktéž uvedl, že scénář vznikne podle námětu, který vymyslel sám Vince Vaughn. O hlavní dějové lince zatím nic nevíme, ale příběh by se měl opět zaměřit na Petera nějaký čas poté, co šampionát ve vybíjené vyhrál.

Režiséra zatím Vybíjená 2 nemá, ale stále je možné, že se jí chopí opět Thurber, samozřejmě tedy za předpokladu, že mu to výše zmíněné studio nabídne. Thurber se každopádně už v roce 2021 nebránil představě se k Vybíjené jednoho dne vrátit, dokonce se mu tehdy zamlouvala představa na film navázat televizním seriálem. Tak uvidíme, zda se producentům nakonec podaří dostat ho na palubu. 

Zatím se také zdá, že Vaughn je jediným hercem, který je k snímku upsaný. Ale rozhodně by bylo fajn, kdybychom se dočkali návratu dalších postav ze staré party. Kromě Vaughna a Stillera si v prvním filmu zahráli také herci Christine Taylor, Rip Torn, Justin Long, Stephen Root, Joel David Moore, Alan Tudyk a Chris Williams.

Necháme se proto překvapit, zda studio některého z nich pro chystaný druhý díl ještě neuloví. Ale jelikož se má jednat o přímé pokračování, bylo by divné, kdyby byl Vaughn obklopen zcela jinými herci, tudíž návrat alespoň určité části původního obsazení je poměrně dost pravděpodobný. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se Vybíjené 2 mohli dočkat.